Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Christian vil have unge med ud og sejle i uge 29 næste år.

Uge 29 Ungdomscruise - vores sport, vores fællesskab

Sejlsporten har problemer med at forblive attraktiv for unge sejlere, når de nærmere sig en kritisk aldersgruppe på omkring 15-25 år. Det gør Christian Lumby noget ved.

Af Troels Lykke |

Christian Lumby er 19 år og i øjeblikket medlem af både Frederikssund Sejlklub og Farum Sejlklub.

Vi er omkring 15-20 deltagere i aldersgruppen 15-25 år, som bl.a. kommer fra Frederikssund Sejlklub, Marbæk Sejlklub, Lynæs Sejlklub, Kalundborg Sejlklub og tidligere sejlere fra Yachtklubben Furesøen, fortæller Christian Lumby.

Arrangementet i uge 29 er dog ikke begrænset til sejlere, og vi har derfor også haft almindelige "civile" deltagere fra diverse egne af Nordsjælland. Men håbet er at udvide til en bredere geografisk deltagerskare.

Her fortæller han videre:

For tredje år i træk afholdtes i sommerferien Uge 29 Ungdomscruise i det dejlige danske sommervejr. Uge 29 Ungdomscruise er arrangementet, hvor unge sejlere og ikke-sejere fylder forældres, sejlklubbers eller egne kølbåde til randen med glade sømand, skøre påfund og god energi med det enkelte formål at have det sjovt sammen.

Det har i mange år været en kendsgerning, at sejlsporten har problemer med at forblive attraktiv for unge sejlere, når de nærmere sig en kritisk aldersgruppe på omkring 15-25 år.

I denne aldersgruppe er der mange nye elementer i livet såsom uddannelse, økonomi og arbejde, der får stor indflydelse på de unges prioriteringer, og flere vælger desværre at droppe sejlsporten.

I en workshop under sidste års klubkonference kom de unge selv frem til, at en stor del af problematikken er manglen på et stærkt nationalt fællesskab for de unge sejlere på tværs af klubforbindelser, klasser og niveau.

Uge 29 Ungdomscruise er et arrangement, der er med til at styrke fællesskabet blandt de unge sejlere og hjælpe til at vedholde interessen for sejlerlivet.
Under dette års Uge 29 Ungdomscruise sejlede flotillen frem og tilbage mellem Sjælland og Fyn med diverse ø-besøg undervejs.

Første stop var Odden havn, hvor kaptajnen fra den ene båd måtte se sig slået af sygdom. Intet problem var det dog, for besætningen kunne fordrive tiden på det meget lokale og yderst interessante tunmuseum… på tredjedagen måtte kaptajnen indse, at det sygdom på trods var tid til at sejle videre, hvis et åbenlyst mytteri skulle undgås.

Turen gik dernæst til Kerteminde, hvor alle bådene samledes igen, efter de andre både havde forladt den sygdomsinficerede havn et par dage forinden og benyttet lejligheden til at besøge Samsø.

Herefter blev ruten lagt mod Sejerø, hvor der blev hygget med bål på stranden hele natten.

Turens officielt sidste aften blev afholdt i Rørvig, hvor besætningerne vakte stor opsigt med levende musik, højt-sungne sømandsviser og godt humør.

Grillen blev tændt, øllene blev åbnet, og en sang tog den næste - det var en hård morgen næste dag. Ungdomssejlerne holdt dog humøret højt, og ugen blev rundet af med trompetfanfare mens Dannebrog blev hejst i masten til stor underholdning for havnens andre besøgende.

En båd valgte at forlænge turen og nåede derved både bytur i Helsingborg og Hawaii-fest i Gilleleje med tidligere Uge 29 deltagere.

Igen i år var Uge 29 Ungdomscruise en super sjov uge med en masse fede oplevelser for sejlere og ikke-sejlere som var med på turen eller stødte på den undervejs. Men beretningen stopper ikke dér, for allerede nu begynder forberedelserne til næste års arrangement.

Der bliver udvidet på PR-fronten med mere Facebook-aktivitet, og vi, arrangørerne, håber på at få mulighed for at besøge sejlerne i deres egne sejlklubber for at sprede budskabet.

Vigtigst er dog visionerne for næste års tur, og det bliver vildt! Der planlægges forskellige ruter med indlagte temadage, musik og fest i havnene samt daglig video-log til resten af verden.

Og dertil kommer de uundgåelige skøre påfund, som kun en flok glade ungdomssejlere kan komme på! Bliv en del af fællesskabet til Uge 29 Ungdomscruise 2015 - find os her: www.facebook.com/uge29ungdomscruise

content-loader
content-loader
content-loader