Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Ida og Marie efter VM-sølv: Træt af vi ikke vender med brasilianerne

49erFX-sejlere tabte VM-guldet, da de lod Grael og gast gå solo. - Vi havde besluttet at følge dem, men ombestemte os, siger Ida Marie Baad. Topsejler kritiserer strategi før medal race.

Af Troels Lykke |

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard tog VM-sølv i 49erFX. Et fantastisk resultat, hvis det ikke lige var fordi, at de førte VM fra start til før medal race.

En topsejler, der ikke ønsker at få sit navn frem, siger meget energisk til minbaad.dk.

- Ida og Marie skulle have sejlet på brasilianerne før medal race, de skulle have sejlet dem ned, fordi de ikke kunne tåle en fratrækker mere, som danskerne kunne. Havde de forsøgt på det, havde de sandsynligvis vundet VM. Danskerne er alt for pæne, håber at deres træner rådgiver dem til at sejle langt mere aggressivt, hvis de står i en lignende situation, det er så ærgerligt, siger topsejleren til minbaad.dk.

Sportschef har ingen kritik

Set udefra var Ida og Maries en klassisk matchrace-fej i medal race, begået af de to aarhusianere, men så enkelt er det ikke, forklarer Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen.

- Set i bagklogskabens ulidelige klare lys, der kan man måske godt sige, at de skulle have dækket brasilianerne, men sejladsen handlede lige så meget om at finde vindtryk på banen. Ida og Marie er nået så langt nu i deres manøvre og nu skal de også træne i sådanne situationer i en finale, hvor det er båd mod båd.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard foran Aarhus Sejlklub i går. -Sejlerne havde vundet VM, hvis deres træner Peter Hansen eller andre havde sagt de skulle sejle brasilianerne ned i feltet i en af de sidste sejladser, så havde de haft et større pointforspring før medal race, siger topsejler. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader