Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida, tv. og Marie smiler igen her ved Aarhus Sejlklub.

Danmarks mest vindende 49erFX går på land

Mai-Hansen og Salskov-Iversen får alligevel ikke Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, som træningspartnere. De vil studere og rejse. Holdet overvejer nu OL i Tokyo i 2020.

Af Troels Lykke |

De dobbelte europamestre, VM-sølv og bronzevindere, Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub, skriver i dag på deres fanside på facebook. Vi bringer et uddrag:

I dag er det præcis 1 måned siden, at vi tabte vores nationale OL udtagelse. Udover at bearbejde den store skuffelse det har været ikke at nå vores mål, har vi brugt tiden på at tænke fremad, for at finde ud af hvad vi nu skal lave.

I de sidste 4 år, eller måske nærmere 8 år, af vores liv har sejlads været omdrejningspunktet for vores prioriteringer.

Sporten har haft vores fulde fokus, og vi har hver eneste dag gjort os umage for på den ene eller anden måde at blive bedre til at sejle en 49erFX hurtigst rundt om et par mærker.

Vi havde håbet og troet på, at det ville blive os, der i de næste 6 måneder skulle gøre os ekstra umage op mod OL. Desværre blev virkeligheden en anden.

Vil ikke være træningspartnere for Jena og Katja

Vi har efter mange overvejelser besluttet, at vi ikke skal være træningspartnere med Jena og Katja op mod OL.

Det skyldes, at når vi virkelig kigger ind I os selv, har vi allermest lyst til at bruge tid på nogle af de ting, vi har fraprioriteret de sidste mange år.

Derfor har Ida genoptaget sine studier på erhvervsøkonomi, hvor hun allerede er i gang med at læse der ud af. Marie, som først kan starte i skole til sommer, har planlagt at arbejde bl.a. som træner de næste par måneder og derefter tage ud på en længere backpacker rejse.

Det er både vildt underligt, lidt tomt og en lettelse at gå fra at være elitesportsudøver til at være en ”normal” 22-23-årige kvinde, der kan gøre lige, hvad man har lyst til.

EM i Barcelona til april

Men vi savner at være på vandet og mærke vandet suse afsted under fødderne. Vi glæder os til vejret bliver lidt varmere, så vi kan få luftet vingerne på Århusbugten i ny og næ.

Desuden har vi besluttet at deltage til EM i Barcelona midt i april. Vi vil gerne afslutte denne kampagne med noget sjov sejlads, hvor fokus er på at nyde sejladsen og alt det sjove ved kapsejlads.

Samtidig er det en mulighed for at sige farvel til vores udenlandske konkurrenter og venner for denne omgang. Vi tager til Barcelona uden at træne inden, så vi har intet resultatmål, det er kun for sjov. Men mon ikke konkurrencegenet kommer til at trække i os?

OL i Tokyo?

Om vi tager en kampagne mere mod OL i Tokyo i 2020, har vi ikke besluttet os for endnu. Det skal vi bruge det næste lange stykke tid på at overveje. Men det er bestemt ikke udelukket!

_/) _/) Ida og Marie

content-loader
content-loader
content-loader