Gå til hoved-indhold
Gilleleje havn blev hårdt ramt af “Bodil” og må selv betale. ArkivfotoHavne
Gilleleje havn blev hårdt ramt af “Bodil” og må selv betale. Arkivfoto

Støt stormsflodramte havne

MarinaGuide har startet en indsamling til nogle af de havne, der blev ramt af stormfloden i december. Da havnene ikke er omfattet af Stormflodsrådet, sidder de nu med enorme udgifter.

Af katrine bertelsen |

Stormen “Bodil” ramte som bekendt flere nordsjællandske havne i december 2013 og efterlod skader for millioner. MarinaGuide.dk vil gerne hjælpe – i det omfang vi kan. Derfor har vi startet en indsamling til støtte for de havne, som er tilsluttet MarinaGuide.dk.

Det gælder Humlebæk Havn på websiden www.marinaguide.dk/humlebaek-havn og Gilleje Havn, som har lavet en informationsfolder om støttemuligheder. Folderen kan hentes på www.marinGuide.dk/gilleleje-havn 

Vi vil naturligvis også gøre opmærksom på muligheden for at støtte havnene, når vi deltager på Copenhagen Maritim Festival indtil den 3. marts. Alle kan bidrage med det beløb, de måtte ønske og støtten går ubeskåret til havnen.

Baggrund
Havne i Danmark står i det dilemma, at de ikke kan forsikre kajanlæg og moler mod stormskader. Samtidig vil hverken Stormflodsrådet eller regeringen bidrage med midler til udbedring af skaderne. Modsat har skovejerne fået lovning på kompensation, men samme velvilje ses desværre ikke overfor havnene, som er helt uforskyldt i stormens hærgen.

content-loader
content-loader
content-loader