Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Ungdomscamp i Frederikssund er i gang

Ugen står på vandsportsaktiviteter med fokus på godt kammeratskab og afslapning på vandet, hvor 32 unge sejlere fra 8 til 15 år boltrer sig.

Af Troels Lykke |

Sommer plus ferie kan være lig med fede oplevelser på vandet! Sådan er det i hvert fald i Frederikssund/Marbæk Juniorsejlcenter, der har slået dørene op til sjove sommeraktiviteter for unge sejlere.

Ugen står på vandsportsaktiviteter med fokus på godt kammeratskab og afslapning på vandet, hvor 32 unge sejlere fra 8 til ca. 15 år boltrer sig i det svalende fjordvand i en hel uge i sommerheden. Lyder det i en pressemeddelelse.

Under campen bor sejlerene i telte ved Frederikssund Sejlklub. Aktiviteterne på vand og land ugen igennem styres af 5 super engagerede og dygtige unge instruktører, der i ugens løb arrangerer både trillebørsløb, træningssejlads, Kølbådsture og badeture m.m.

Hver dag ugen igennem står desuden en stor gruppe frivillige forældre for på skift at sørge for forplejning til de i alt ca. 45 personer, der overnatter på campen.

Holdt aktiviteter i 9 år

- Vi har nu i 9 år aholdt sommeraktiviteter for børn og unge i Juniorsejlcentret, de sidste 7 år som en egentlig sommercamp med deltagelse af 4-8 andre klubber, og vi ser nu for hvorledes de værdifulde sociale bånd der skabes, sikrer fastholdelsen af de unge ikke bare for vore egne sejler, men også for sejlerne i de øvrige deltagende klubber, siger lejrchef Christian Hangel, der til daglig også er juniorleder i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

En af lejrenes deltagere Asker Bak på 11 år siger: ?jeg har været med 4 gange nu og det er fedt at møde vennerne fra de andre klubber og have tid til at hygge sig med dem?

Den vellykkede fastholdelse af de unge, har betydet, at der ud af sommerlejren i de sidste par år er vokset yderligere et sommerarrangement frem for dem over 15 år i Juniorsejlcentret i uge 29.

Her har en gruppe af de unge fra Juniorsejlcentret selv arrangeret en fælles tursejlads, hvor deltagerne i år var 15 unge mellem 16 og 23 år, der i 3 større kølbåde sejlede til Samsø, Fyn og Sejerø og retur.

Den eneste 'voksen involvering' i dette arrangement har været, at nogle forældre har sagt ja til at de unge måtte låne familiens båd i denne uge, hvor de unge både fik sejlet vand i håret og ikke mindst festet så pulsen gik højt.

Tre af deltagerene på turen i uge 29, der alle har været med på sommerlejrene helt fra begyndelsen, Frida, Christian og Helena, har desuden i uge 28 stået for afholdelsen af 'Prøv at sejle på vores dejlige fjord', hvor Juniorsejlcentret som del af det kommunale sommertilbud gav 21 vandhunde mellem 9 og 13 år, der ikke var sejlere mulighed for at stifte bekendtskab med sejlerlivet i dagtimerne, et arrangement, der ligeledes blev en stor succes med mange meget glade børn på og i vandet.

Aktiviteter i tre uger

- Det at vi nu har aktiviteter i 3 hele uger hen over sommerferien for forskelige målgrupper er et kæmpe aktiv for Juniorsejlcentret og ungdomssejlerlivet her i Frederikssund, og skyldes i høj grad den kultur sommerlejrene har været med til at forme hos de unge mennesker, en kultur hvor man tager ansvar, både for sig selv og for hinanden, fortæller Christian Hangel.

Hvis man er mellem 8 og 16 (eller ældre) og er interesseret i at lære at sejle - en idrætsgren der handler om at være med i et fællesskab hvor man kan få Puls og vand i håret - kan man henvende sig til Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. 

Vi er altid på lystbådehavnen om mandagen fra kl. 17.30, så kom forbi og kik, og se hvad vi kan tilbyde dig i sejlklubberne i Frederikssund, eller se mere på www.juniorsejlcenter.dk

content-loader
content-loader
content-loader