Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Det er i Egå at Laser-jollerne primært holder til. Her ses stortalentet Patrick Döpping under EM, hvor Egå-sejleren vandt i U-17. Foto: Troels Lykke

Egå Sejlklub med i Sailing Aarhus igen efter to års pause

Egå Sejlklub kompletterer Sailing Aarhus familien og klubben har en stærk sportsligt profil, der er i tråd med vores ambitioner og mål, forklarer Thomas Capitani fra Sailing Aarhus.

Af Troels Lykke |

Egå Sejlklub var blandt de oprindelige stiftere af Sailing Aarhus og var een af hovedkræfterne bag buddet på og afviklingen af 2008 ISAF Youth Sailing World Championship.

Egå Sejlklub valgte i 2013 at træde ud af Sailing Aarhus men efter tætte drøftelser mellem klubben og Sailing Aarhus er der truffet enighed om at finde sammen igen for at kunne imødekomme de kommende års spændende udfordringer for Aarhusiansk og dansk sejlsport.

Ønsker og udfordringer

”På baggrund af ønsker blandt medlemmer og i bestyrelsen nedsatte Egå Sejlklub et udvalg som skulle arbejde med ønsker og udfordringer i forbindelsen med klubbens genindtræden i Sailing Aarhus” siger næstformand Kirsten Rambøl fra Egå Sejlklub. 

”Udvalget og bestyrelsen har følt sig meget godt modtaget og vi ser nu frem til den kommende proces med være med til at trimme Sailing Aarhus frem mod de kommende arrangementer,” forklarer hun til Sailing Aarhus hjemmeside.

”Vi er rigtigt glade for, at Egå Sejlklub er tilbage som medlem af Sailing Aarhus.  Klubben har rigtigt gode faciliteter og kompetencer der kompletterer Sailing Aarhus familien og så har klubben en stærkt, sportsligt profil der passer fint i tråd med Sailing Aarhus ambitioner og mål,” siger direktør Thomas Capitani.

Klub med ambitiøs Laser-fleet

Egå Sejlklub er en af Danmarks traditionsrige klubber, stiftet i 1973 med over 450 medlemmer. Egå Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion og Idrætssamvirket Aarhus og klubben har et meget ambitiøst træningsmiljø for Laser joller.

Klubben er også meget aktiv inden for storbådssejlads, blandt andet med flerårig afvilkling af Aarhus Big Boat Race ligesom man siden 2011 har været medarrangør af den Flydende Bådudstilling i Egå Marina.

Med Egå Sejlklubs indtræden som medlem repræsentere Sailing Aarhus nu seks sejlklubber og mere end 2.500 sejlklubsmedlemmer. De øvrige medlemsklubber er Kaløvig Bådelaug, Aarhus Windsurfingklub, Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten Aarhus og Marselisborg Sejlklub.

Egå Marina ville være umulig at undvære under ISAF VM 2018. Foto: Sailing Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader