Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Holdet fra Gøteborg deltager også i den norske nyklassiker Skagen Race.

Svensk J/111 BLUR øver sig Sjælland Rundt før berygtet Fastnet Race

Det dygtige BLUR-hold sejler J/111 i Sjælland Rundt som træning til årets store mål, Fastnet Race i England. Ejer Peter Gustafsson frygter dog DH-regel og overvejer at sejle efter ORC.

Af Troels Lykke |

Teamet bag BLUR har sejlet sammen i en del sæsoner, først i en J/109 og nu i en top-optimeret J/111.

Hver sæson forsøger de at sætte sig ambitiøse, men realistiske mål og deltage i kapsejladser, hvor de kan udvikle sig som sejlere og som team.

De har tidligere deltaget i  og vundet fx i Kerteminde Big Boat, ligesom det er blevet til flotte placeringer i Spi Quest, Gøteborg Offshore Race og ÅF Offshore Race (Gotland Runt).

I 2014 var det godt “flow” i Team BLUR, som vandt deres klasse på Færderseilasen, Bohusracet og ikke mindst singlehand sejladsen Silverrudder Challenge fra Svendborg.

Fastnet Race er målet, Sjælland Rundt midlet

Manden bag ved succesfulde Team BLUR, Peter Gustafsson, der også driver det svenske sejlersite, blur.se  fortæller om planerne for sæson 2015:

"I år stod valget mellem at tage til J/111 Worlds i Newport, USA eller prøve Fastnet Race. der føles som en langt større udfordring for vores Team. Flere på holdet har Fastnet Race stående som et stort ønske, så det bliver vores store mål i år. Selvom vi kender vores båd godt, og vi har sejlet rigtig meget sammen, så er vi stadigvæk en 100% amatør besætning, der ønsker at gøre det så godt som muligt. Og ingen af os har prøvet Fastnet Race før - men i 2015 sker det”.

Som forberedelse til Fastnet Race vil BLUR Racing Team bl.a sejle Sjælland Rundt, som de ser som en perfekt forberedelse med intensiv natsejlads og med mange strategiske og taktiske overvejelser.

Derudover deltager de i den norske ny-klassiker Skagen Race. Men fokus i forårs månederne vil ligge på at få styr på navigation, vejr og tidevandstabeller. Og teamet går seriøst til værks og har hyret Aksel Magdahl som coach. Aksel var navigatør på det svenske “Ericsson 3” i sidste udgave af Volvo Ocean Race.

“Besætningen er den afgørende forskel på de lange distancer. Vi skal arbejde med at komme i “offshore-mode” med vagtskema, søvn, mad og gode rutiner, så vi kan sejle 100% over de lange distancer” siger Peter  med et smil. “Det er det her vi skal træne mest i - båden er klar, sejlene er klar og teamet bliver klar !”.

Måleregler bekymre

Peter Gustafsson er som mange andre lidt kede af DH målereglen. Med en J/111 (36 fod) under DH reglen, skal man sejle langt hurtigere en eksempelvis Xp-44 og X-50.

Det virker håbløst, så det kan være at Team BLUR vælger at sejle med under ORC reglen, som nu også er muligt i Sjælland Rundt.

Men ellers går Team BLUR mest efter at bruge Sjælland Rundt som den perfekte forberedelse til Fastnet Race.

Sjælland Rundt starter den torsdag aften den 25. juni - og der forventes at alle er i mål igen lørdag aften, hvor der “AfterSail” hygges med god mad og passende drikke, fortæller Morten Lorenzen fra Helsingør Sejlklub.

Tilmelding: www.facebook.com/sjaellandrundt

Andre arrangører af stævner er velkommen til at sende interviews med sejlere til minbaad.dk, så bringer vi dem. Send til katrine@minbaad.dk eller troels@minbaad.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader