Gå til hoved-indhold
I Gilleleje Sejlklub kom 28 unge på vandet, samt 20 voksne i såvel joller som kølbåde og glade børn fik guldmedalje om halsen og kasket på hovedet. Fotos: Michael LarsenHavne
I Gilleleje Sejlklub kom 28 unge på vandet, samt 20 voksne i såvel joller som kølbåde og glade børn fik guldmedalje om halsen og kasket på hovedet. Fotos: Michael Larsen

Stor succes med Vild med vand i Gilleleje

Det summede af liv havnen rundt, hvor alle foreningerne bød gæster velkommen til at prøve sportsaktiviteter, fortæller Annette Fentz.

Af Troels Lykke |

Lørdag d. 1. august blev en fantastisk sommerdag på Gilleleje Havn, både ved, på og i vandet, hvor alle sejl var sat til.

Det summede af liv overalt havnen rundt, hvor alle foreningerne gik sammen om at byde gæster velkommen på havnen og afprøve diverse sportsaktiviteter, det fortæller Gilleleje Sejlklubs Annette Fentz, tovholder i Vild med vand.

I Gilleleje Sejlklub lykkedes det at få 28 børn og unge på vandet, samt 20 voksne i såvel joller som kølbåde og børnene drog alle glade derfra med guldmedalje om halsen og kasket på hovedet, som fortjent præmie på udført dåd.

Samtidig kunne man i Sejlklubben beundre Gribskov Kommunes Brandvæsens (Falck) fantastiske redningsbåd – den mest avancerede af slagsen i privat regi. I Ro- og Kajakklubben var der ligeledes rigget til og folk kom på vandet i kajakker og robåde.

Vintersvømmerne var der også

Vintersvømmerne havde gjort det levende, hvordan det er at bade hele året med is i havet - til et livgivende gys. Dykkerklubben Bundskraberne viste grejet frem og skrev måske kommende dykkere op til prøvedyk om 14 dage.

Bisgaard Subcontracting, Brdr. Petersens Maskinfabrik og Gilleleje Bådværft havde åbent hus. Videre rundt i havnen var der gang i Fiskeriforeningens fiskeakvarium, hvor der var fuldt af børn på opdagelse på ’havets bund’ med net og fingre – det er altid spændende at mærke på sagerne.

Travaljeroerne havde åbent hus og her blev der også indgået aftaler om roning på den kommende sejladsaften.

Derefter kunne museumsskibet ’Vilhelm’ besøges og Marineforeningens fantastiske lokale med klenodier fra svundne tider og fantastisk udsigt såvel mod nord som mod øst frekventeres og endelig som rosinen i pølseenden – Sildens Dag – hvor der var stuvende fuldt med musik, sildemadder og kolde fadøl.

Også restauranterne og butikkerne langs havnen kunne nyde det gode vejr og den store tilstrømning af folk.

Det summede af liv overalt havnen rundt.

content-loader
content-loader
content-loader