Gå til hoved-indhold
Bubber har taget vennerne med på vandet - og han opfordrer andre til at gøre det samme.Kort Nyt
Bubber har taget vennerne med på vandet - og han opfordrer andre til at gøre det samme.
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Sejler-Bubber: Inviter venner og familie til Havnens Dag

Søndag 29. maj vil mere end 40 danske lystbådehavne summe af liv og aktiviteter i anledning af Havnens Dag. Byd venner og familie på sejltur, opfordrer Bubber.

Af Sara Sulkjær |

Bubber, der har sejlet, siden han var otte år, kan nu ikke blot ses i rollen som Tv-vært. I øjeblikket giver han nemlig Havnens Dag fuld vind i sejlene i sin rolle som ambassadør for eventen. Bubber er da heller ikke et sekund i tvivl om, hvilken rolle vandet spiller i hans liv: 

- Vandet er med til at trække vejret for mig – både i overført betydning og bogstaveligt talt! Jeg lider af høfeber og kan virkelig mærke, hvor godt det er for mig at befinde mig på vandet, fortæller han i en pressemeddelelse og fortsætter:  

- Jeg ville virkelig mangle vandet i mit liv, hvis jeg ikke kunne sejle en tur i min båd eller vinterbade i bølgen blå, så ofte min kalender tillader det. Vandet har altid spillet – og spiller fortsat – en central rolle i mit liv.

Inviter gæster på sejltur 

Derfor opfordrer Bubber andre sejlere til at invitere venner og familie på vandet 29. maj, hvor du, ud over en række aktiviteter på havnen, kan byde gæsterne på en sejltur. 

- Hvis du ikke på egen krop har mærket, hvor fedt det er at være på vandet, og hvor meget energi du får af lyset og den friske luft i en lystbådehavn, så aner du jo ikke, hvad du går glip af, forklarer Bubber. 

Selv er han ikke stor fan af de indendørs haller, men foretrækker den friske luft på vandet. 

- Jeg har aldrig været særlig god med en bold og har altid haft svært ved at se fidusen i at løbe rundt inde i en hal, der er kunstigt belyst af et hav af lysstofrør, når man – med de mange tusinde kilometer kystlinje vi har her i Danmark – i stedet kan være ude på vandet, hvor der er lyst og masser af frisk luft, fortæller den erfarne sejler.. 

Sender du en SMS med en invitation via Vild med Vand kan du sågar være med i konkurrencen om 3x1 fritidsjakke fra Gill. Læs mere om dette her

Glade for opbakningen

Det er Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID), der med støtte fra Nordea-fonden står bag projekt Vild med Vand.

- Vi er utrolig glade for den opbakning og energi de lokale ildsjæle i Vild med Vand-udvalgene har lagt for dagen for at byde velkommen og udvise godt værtskab på Havnens Dag, hvor projektet får sin champagnedåb, fortæller Jesper Højenvang, direktør for FLID, på vegne af organisationerne bag projektet. 

Her ser man dog også med mindst lige så stor begejstring på alt det, der vil følge i kølvandet på Havnens Dag:

- Det glæder os lige så meget, at danskere med maritime drømme, også efter havnens dag, kan opleve en masse aktiviteter på Vild med Vand-havnene landet rundt, forklarer han. 

Skal hjælpe danskere på vandet 

Det er mere end 40 lystbådehavne og sejlklubber i hele landet, der står i spidsen for Havnens Dag gennem projekt Vild med Vand. Et projekt, som har til formål at gøre det lettere for danskerne at udleve sine maritime drømme gennem oplevelser i, på og omkring vandet i lystbådehavnene. 

- Havnenes Dag er for alle. Du kan gratis prøve en række forskellige aktiviteter i lystbådehavnene, både til vands og til lands, understreger Bubber. 

Blandt aktiviteterne til vands kan du komme ud på vandet i en sejlbåd, en motorbåd, en jolle, en kajak, på surfbræt eller på et ‘stand up paddle’-board. Til lands kan fx spise den klassiske havneisvaffel, smage lækre maritime retter og lade børnene tage en tur i en pirathoppeborg eller deltage i krabbevæddeløb. 

Læs mere og se det konkrete program for de forskellige havne her

Disse havne holder Vild med Vand søndag 29. maj. Foto: vildmedvand.dk

content-loader
content-loader
content-loader