Gå til hoved-indhold
Ebeltoft blev Vild med Vand-havn nr. 40. Arkivfoto: Michael LarsenHavne
Ebeltoft blev Vild med Vand-havn nr. 40. Arkivfoto: Michael Larsen

Vild med Vand: Målet er nået - 40 havne tilmeldt

Med de tilmeldte havne er 2016-målet i hus inden Havnens Dag, som finder sted 29. maj. Håbet er mere liv på havnene samt nye medlemmer.

Af Sara Sulkjær |

- Det var vores konkrete mål for projektet at nå 40 tilmeldte havne til den første afholdelse af Havnens Dag 2016, fortæller den ene af to projektledere i Vild med Vand, Christian Steffensen, i en pressemeddelelse. 

Det mål kan altså nu tilføjes et fluetegn, idet Vild med Vand har fået tilslutning fra 40 Vild med Vand-havne, der ønsker at lukke deres døre op for lokalbefolkningen.

- Vi er rigtig glade for, at 40 havne – lige fra Bisserup til Aarøsund – har sat kursen mod flere aktiviteter, åbenhed og godt værtsskab for lokalbefolkningen, der kan give dem oplevelser i, på og omkring vandet i lystbådehavnene, fortæller den anden projektleder, Lone Buchardt.

Hjælp til markedsføring

Spørger man Ebeltofts Vild med Vand-tovholder, Lone Rubin, fra sejlklubben Ebeltoft Vig, den senest tilmeldte, om deres baggrund for tilslutning til det landsdækkede projekt, nævner hun særligt rådgivningen, hjælpen til markedsføring og det at være en del af et netværk.

- Vi har valgt at gå med i projekt Vild med Vand, fordi vi tror på, at projektet kan hjælpe os med at lukke vores havn mere op. Vi glæder os til at møde andre havne, som også vil udvikle sig med mere åbenhed og åbne aktiviteter og ser en styrke i at kunne løfte i folk, siger Lone Rubin og fortsætter:

- Personligt brænder jeg for, at oplevelser på havet skal være mere tilgængelige, og jeg har længe slået på, at vi skal have nogle flere folk med ud at sejle. 

SUP og skattejagt 

I 2016 vil de danske lystbådehavne derfor summe af liv og aktiviteter – både til vands og til lands.

- De aktiviteter, som de 40 Vild med Vand-havne fx kunne tilbyde til vands, kunne være at komme ud på vandet i en sejlbåd, en motorbåd, en jolle, en kajak, på surfbræt eller på SUP (‘stand up paddle’-board). Eller en rundvisning på forskellige bådtyper eller fiskekonkurrencer i havnebassinet, forklarer Christian Steffensen, Vild med Vand.

Til lands kunne tilbuddene bestå af foredrag om områdets fisk og dyreliv, maritime smagsoplevelser eller temaskattejagt med børn.

Åbenhed fra havne og klubber

Det er Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID), der med støtte fra Nordea-fonden, står bag projekt Vild med Vand.

- I et land med hele 8.750 km kyststrækning og mere end 200 lystbådehavne, hvor ingen dansker har mere end 50 km til kysten, er det helt oplagt for os at være med til at motivere danskerne til et godt og aktivt friluftliv i de mange og ofte særdeles skønt beliggende områder i lystbådehavnene, fortæler Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen.

På Vild med Vand-sekretariatet er oplevelsen samtidig, at både lystbådehavne og sejlklubber er meget åbne over for at give de knap så ‘vand’-bevandrede mulighed for at opleve de mange glæder, de selv har i deres lokale lystbådehavn. 

 - Vi ser frem til et 2016 med masser af summen i mange af de lokale lystbådehavne – både på ‟Havnens Dag” og gennem de løbende aktiviteter i og på havnene, som i sidste ende gerne skulle resultere i nye medlemmer til sejlklubberne, siger Lone Buchardt, Vild med Vand.

Se de 40 Vild med Vand-havne her

content-loader
content-loader
content-loader