Gå til hoved-indhold
Vinderbåden i Tour de France fra 2014 “Dunkerque” er nu købt af Michael Andersen.Kapsejlads
Vinderbåden i Tour de France fra 2014 “Dunkerque” er nu købt af Michael Andersen.

Tour de France vinderbåd M34 med i Sjælland Rundt

TeamRapRap fra KDY og Præstø har skiftet deres Melges 24 ud med en Archambault M34 og de satser nu på Sjælland Rundt på båden der elsker at plane. Se video i bunden af artikel

Af Troels Lykke |

Archambault M34 har i perioden 2011-2014 været anvendt til den populære etape-sejlads Tour de France á la Voile. Vinderbåden fra 2014 “Dunkerque” er nu købt af Michael Andersen, og båden kommer til Danmark i midten af februar måned.

Michael glæder sig til at få samlet TeamRapRap, som senest har sejlet Melges 24 sammen.

“Holdet er spredt rundt over hele kloden, men vi har besluttet os for at mødes og tale mulighederne igennem. Så det bliver spændende," siger Michael Andersen.

Han har har sejlet Sjælland Rundt omkring 15 gange og startede i tidernes morgen sammen med sin far i en Supero 24.

“Det tog godt nok lang tid at komme rundt, men senere gik det stærkere op igennem 80´erne i X-79 og Banner 33," forklarer sejleren.

Savner Sjælland Rundt

“Når jeg sejler på tur og runder revet oppe ved Sjællands Odde, har jeg ofte tænkt på kapsejladsen Sjælland Rundt, som jo er kendt langt ud over vores breddegradder. Det var jo engang en stor folkefest, og det må det gerne blive igen,” mener han.

Michael har kontakt til en tysk M34 “Iskarren” som har sejlet en hel del offshore sejlads, bl.a har de krydset den “forkerte” vej over Atlanten, så mon ikke Sjælland Rundt kunne være en lækkerbidsken for dem også.

Forberedelsen er startet

Skipper er begyndt at studere de gamle papir søkort, og prøver at genskabe de gamle taktiske overvejelser. Sjælland Rundt er jo Sjælland Rundt, og der er masser af spændende hjørner der skal skæres og udfordres.

"Skal du også med til Sjælland Rundt 2015 - alle er velkomne, shorthanded, cruising, flerskrog, enkelt skrog og alle der tør tage udfordringen op. Tilmeld dig på sjaellandrundt.dk og læs mere på vores facebook side www.facebook.dk/sjaellandrundt", fortæller Morten Lorenzen fra Helsingør Amatør Sejlklub.

Se planende M34 TeamRapRap, der skal udfordre jer andre på Sjælland Rundt 2015:

 

content-loader
content-loader
content-loader