Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Holdet træner ud for Skovshoved hver dag, for om 14 dage sejles der i Tuborg Havn.

Nyt dansk M-32 projekt med Hestbæk og Lang

Hydra Sailing Team Denmark består af prof-sejler Michael Hestbæk, OL-bronzevinder Peter Lang og de tidligere Carbon 3-sejlere Jakob Groth og Søren Gitz-Johansen. Holdet deltager i Tuborg Havn.

Af Troels Lykke |

Hydra Sailing Team Denmark er et nyt dansk M32-hold i den nordiske serie, som svenskerne dominerer kraftigt med bl.a. Hans Wallén og andre tidligere OL-sejlere.

- Vi glæder os afsindigt til den kommende tid med masser af high speed sailling og høj puls og intensitet - både i den daglige træning, men også når det går løs i København / Tuborg Havn i næste uge 13. - 16. august, hvor vi skal kæmpe mod 6 andre i M32 Series, fortæller Jylling-sejler Søren Gitz-Johansen på facebook. 

Han blev sidste år kendt for at deltage i BådNyts Silverrudder, hvor han solo sejlede Fyn rundt i september, hvorefter han cyklede Fyn rundt.

Søren Gitz-Johansen lover videre at der er garanti for spændende sejlads og et godt show med live kommentering, storskærm og action tæt på land, når 7 potente racere kæmper på ultra små baner med høje hastigheder og hvor en sejlads tager omkring 10 minutter.

I feltet vil man også finde Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstners Trifork-hold, der sidst bemærkede sig ved en kæntring i Göteborg.

Hestbæk: Pludselig er Øresund lille

Michael Hestbæk forklarer i dag til minbaad.dk om M32eren som holdet har leaset i to måneder, med henblik på at sejle i København, Helsinki og Stockholm. Planen er at holdet søger en sponsor for at være med i serien også næste år:

- Pludselig er Øresund lille, båden sejler ret stærkt. Vi går ind i det fordi katamaransejlads er det nye sort. Men det er noget Jakob Groth og jeg har kigget hinanden i øjnene og sagt at vi skulle gøre for to år siden. Ren budgetmæssigt er det til at gå til, da vi starter med at lease båden, forklarer Hestbæk.

Om båden siger han:

- Hvor er det mærkeligt at sejle uden forsejl, men M32 er i fuld balance, en fok bruger man kun til at manøvre med og skabe balance i forskibet, men når båden først oppe i fart så bremser fokken, siger Hestbæk, der sejler hver dag, dog uden Peter Lang, der stadig er på ferie.

Båden ligger i Skovshoved og skubbes i fra rampen 

- Den vejer kun 500 kilo og vi kan selv hive den op, M32 er et gennemtænkt koncept og du kan sætte mast uden kran. Virkelig smart.

Om hvordan holdet vil klare sig siger Hestbæk, der stadig er træner for det danske SAP-hold i Extreme 40, men ikke i M32:

- Vi aner ikke hvordan vi vil klare os, det kommer til at handle meget om strategi, placering på banen og manøvre. Det tager kun ti minutter at sejle to omgange i en sejlads. Du skal være meget koncentreret når du styrer, og i forhold til næsedyk er den stabil og kommer et pust med spiler skal du falde rigtigt meget af, det er samme teknik som på en 49er. Faktisk falder 49er-sejlere hurtigt ind i katamaran-sejlads, da 49er og katamaraner minder meget om hinanden, de skal sejles på balancen. Du ser også mange America's Cup-sejlere, som er tidligere 49ere, siger Hestbæk, der er tidligere europamester i 49eren.

- Peter Lang er trimmer og Jakob Groth er begyndt at løbe og har tabt ti kilo. Og Søren Gitz-Johansen er i god form. Han er bl.a. på furling af spiler, sværd op og ned, siger Hestbæk.

Søger treårigt sponsorat

Om projektet siger han videre.

- Ideen med at vi har leaset båden er at vi kan invitere potentielle sponsorer ud og sejle, så de kan få et sug i maven, i stedet for at lave et PowerPoint og vise dem på deres kontor. Det handler om at virksomheden kan en få en platform for deres kunder og samarbejdspartnere, så kan de komme med ud at sejle race eller vi kan holde en VIP-dag.

Holdet har også en sportschef Casper Rømer Rasmussen.

Følg holdet på deres nye Facebook side M32 - Hydra Sailing Team Denmark

Michael Hestbæk synes det er herligt at have sit eget projekt. Foreløbig har holdet leaset M32eren i to måneder. Foto: Mick Anderson/sailingpix

content-loader
content-loader
content-loader