Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Få simpel oversigt på startproceduren

Quantum Sails og Henrik Jørgensen fra X²box har udviklet et klistermærke til alle både, der gør det muligt hurtigt at tolke signalerne i den kritiske tid op til starten.

 

 

 

Af Troels Lykke |

- Hvem kender ikke situationen hvor man i starten bliver i tvivl om hvad signalerne betyder på dommerbåden. Hvis du er alene i en jolle kan det være svært at overskue at åbne en ISAF kajsejlads manual og hvis der er flere kloge hoveder ombord kan der opstå uenighed i tolkningen af signalerne, fortæller Henrik Jørgensen, X-40 sejler fra X²box fra Rungsted.

Derfor har Quantum Sails og X²box udviklet en simpelt klistermærke til såvel joller, kølbåde som trimmaraner, der gør det muligt hurtigt at tolke signalerne i den kritiske tid op til starten, og skabe ro om bord.

- Oversigten giver en gennemskuelig liste over de mange signaler dommerbåden kan anvende under ISAF startproceduren, og er naturligvis opdateret i forhold til de procedurer der planlægges i 2016 (f.eks. 1. minuts reglen markeret med "U"), forklarer Henrik Jørgensen. 

Download klistermærket

Mærkatet giver en godt indblik i alt fra selve start proceduren, de forskellige 1 minuts regler, omstartsproceduren, generel tilbagekaldelse og alle de andre signaler dommerbåden kan finde på at give. Samtidig indeholder klistermærket en oversigt over talstanderne og procedure ved udsættelse af sejladserne.

Klistermærket kan afhentes hos Quantum Sails på Amager gratis i julemåneden, men kan allerede nu downloades fra Quantums hjemmeside.

Quantum Sails og X²box producerer i forvejen de kendte taktiske oversigtskort til en lang række danske sejladser til Classic Fyn Rundt, FynCup, Sjælland Rundt, AFI2Star, WATSKI 1-2-3, STELTON Cup og Silverrudder.

Få et bedre overblik til startproceduren.

content-loader
content-loader
content-loader