Gå til hoved-indhold
M34 Rap Rap fører two-star i Danmark pt. Her ses den i Palby Fyn Cup. Foto: Troels LykkeKapsejlads
M34 Rap Rap fører two-star i Danmark pt. Her ses den i Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke

AFI2Star på lørdag i Aarhus - M34 fører serie

AFI 2Star Race i Aarhus skydes i gang med 110 både, båd gik dog på betonklods i Aarhus. M34 Rap Rap fører den danske twostar-rangliste. Se taktisk kort.

Af Troels Lykke |

Efter at Classic Fyn Rundt afviklet med svag vind, vindhuller, ankerkastning og desværre mange både der udgik undervejs er det tid til at gøre status for Dansk2Star.

En interessant observation at ikke mindre end tretten 2Star-sejlere gennemførte sejladsen og rigtig mange af disse har gjoret sig gældende i toppen af resultatlisten inkludere de fuldt bemandede både. Mon ikke de sparet kilo på siden (af bådene) har haft noget med dette at gøre.

Baseret på Kerteminde sejlkubs resultatliste for Classic Fyn Rundt , har vi fornøjelsen at kunne annoncere første delresultat i Dansk2Star mesterskabsserien for 2016.

- På lørdag går det løs med næste sejlads i Dansk2Star AFI2Star afviklet af Århus Sejlklub .... men det ser desværre ud til at der i lighed med Classic Fyn Rundt ikke kommer megen vind … men på den positive side kan man jo på DMI se at der heller ikke kommer regn, fortæller Henrik Jørgensen, X-40 sejler.

Taktisk kort

Quantum med Jan Hansen og Henrik Jørgensen med X-40eren X²box er igen klar med taktisk kort til sejladsen (se i bund af artikel), og når jagtstarten bliver offentliggjort, kommer vi med en smart Excel model der beregner respitten tilbage fra Ballen til Århus…. selvsamme Excel model, der sidste år førte til en revision af resultatlisten, fortæller Henrik Jørgensen.

Stævneleder Kenneth Meier-Andersen fra Aarhus Sejlklub fortæller til minbaad.dk.

- Skippermødet er tidlig lørdag morgen kl. 07:45, men allerede fredag aften mødes mange af sejlerne ved Aarhus Sejlklub, hvor man over en grillpølse og øl/vand vil diskuterer de kommende dages sejladser.

Vejrforholdene ser ud til at blive de bedst tænkelige, med sol, moderate temperaturer og mere vind end ved de foregående 2 weekenders sejladser rundt om Fyn.

Båd gik på betonklods

Og AFI 2 Star er populær.

- Der har igen i år været rift om pladserne. Allerede få uger efter, at der blev åbnet for tilmelding, var de 90 pladser reserveret og da vi så åbnede for yderligere 20 både, var de væk efter endnu et par uger. Løbende har der været lidt frafald, men de pladser er blevet fyldt op fra ventelisten. En uheldig sejler ved sidste weekend Classic Fyn Rundt, som sejlede på en betonblok, har vi hjulpet til, at han kan stille op i en anden båd. Jeg er sikker på, at den store interesse for AFI 2Star er kombinationen af kapsejlads og de sociale arrangementer fredag og lørdag aften, fortæller Kenneth Meier Andersen..

Fra Ballen havn og Dokken er meldingen også, at de glæder sig og er klar til at tage imod de 110 både og deres besætninger.

Vejret

- Vi håber ikke på en gentagelse af vejrgudernes vrede i sidste weekend under Classic Fyn Rundt … men det ser ud til at blive en varm og tør tur med svage vinde … men igen DMI har taget fejl før, siger Henrik Jørgensen.

 
content-loader
content-loader
content-loader