Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Michael Hestbæk nyder M32 sejlads. - Skide sjovt siger han. Foto: Adstream
Kapsejlads
Det danske hold har rigeligt at lære.
Kapsejlads
Start i Helsinki i M32-serien.
Kapsejlads

Hestbæks gast tog kolbøtte i vandet i grundstødning - live nu

Det skete før starten i går. Danskerne er næstsidst i M-32-serie, men Michael Hestbæk og mandskab har nu fået bedre manøvre og starter, fortæller han til minbaad.dk. Live fra klokken 12.40.

Af Troels Lykke |

Til dette stævne sejler Hydra Sailing Teams Michael Hestbæk med den finske sejlerlegende Thomas Johanson, der tog 49er OL-guld i Sydney i 2000, hvor Hestbæk også var med.

Men nu fik Hestbæk en sød hævn, da han uskyldigt gik på et uafmærket klippeskær med 10 knob så den finske gast tog en kolbøtte i vandet, ud for Helsinki, så sværdet gik i stykker.

- Thomas kunne selv komme op, han stod ude på klippen, vi stod pludselig bomstille, fortæller Michael Hestbæk til minbaad.dk og griner.

Holdet består også af Peter Lang og Jacob Groth. Holdet har med deres sponsor aftalt at der skulle være et finsk islæt, derfor er den finske OL-sejler om bord, men  Søren Gitz-Johansen er med når der i næste uge sejles i Stockholm.

For tidligt ved startlinjen

I går startede stævnet i Finland i overskyet vejr med 6 til 10 knobs stabil vind.

- Vores store problem var at komme afsted i starten, var for tæt på linjen fordi vi blev presset af andre både, der ville ta vores hul på linjen, det var lidt uerfarent. Det skete i tre af seks sejladser, vi skal passe på i de sidste 20 sekunder, så vi ikke kommer for tæt på linjen, så vi ikke kan accelerere. Vi skal være 2-3 bådslængder fra linjen. Men M32-sejlads er skide sjovt, vi sidder og griner. Det er så fed en båd og et format. Det er meget intenst i første halvdel af sejladsen. Vi kan sagtens lære det, vi havde problemer med at vende i hårdt vejr i København, men nu er blandt de bedste til at vende, fortæller Hestbæk før start om lidt.

Hestbæk og Køstner er også med på Team Trifork. De er på en 5. plads i det 8 mand store felt, viser Stilling efter dag 1 i Helsinki

Se sejladsen live fra cirka klokken 12.40

content-loader
content-loader
content-loader