Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
H-båds-sejleren og sejlmageren Claus Høj Jensen modtager Dansk Sejlunion Ærestegn - Unionens fineste hæderstegn. Foto: Dansk Sejlunion
Sejlklubber
Claus Høj Jensen takkede i sin tale i dag i Svendborg sine VM-guldgaster i H-båd, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andreasen. I år sejler de VM i Finland og DM i Aarhus i H-båden. Foto: Troels Lykke

Claus Høj Jensen modtager Dansk Sejlunions Ærestegn efter tolv verdensmesterskaber i tre kølbådsklasser

Sejlmageren fra Herslev Strand Sejlklub, Claus Høj Jensen, der blandt andet har vundet ti verdensmesterskaber, får nu kæmpe hyldest med Dansk Sejlunion Ærestegn - Unionens fineste hæderstegn, der blandt andet tildeles på baggrund af ’markante sportslige resultater’.

Af Troels Lykke |

På Dansk Sejlunions generalforsamling modtog Claus Høj Jensen Dansk Sejlunion Ærestegn - unionens fineste hæderstegn, der blandt andet tildeles på baggrund af ’markante sportslige resultater’.

Med ti verdensmesterskaber i H-Båd, én af Europas største onedesign-lølbådsklasser med over 6.000 producerede både, samt yderligere VM-guld i Yngling og Drage, har Claus Høj Jensen cementeret sin plads som en ekstremt succesfuld sejler i dansk sejlsportshistorie.

Det siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, der ikke er i tvivl om, at det er på sin plads at hædre Claus Høj Jensen med hædersbeviset.

– ­Claus Høj Jensen er en umanerlig dygtig sejler, hvilket hans mange flotte resultater bevidner. Men samtidig er han også indbegrebet af sportsmanship og en god ambassadør for dansk sejlsport. Han møder sine konkurrenter med et smil og sejler fair, siger formanden i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Samtidig ser han sine resultater som en holdindsats. Du vinder ingenting i en båd med tre besætningsmedlemmer i de helt tætte klasser, hvis ikke alle ombord er på et ekstremt højt niveau. 

Stolt og beæret

Ærestegnet blev uddelt af Line Markert til stående klapsalver fra de fremmødte til generalforsamlingen.

For hovedpersonen selv var eftermiddagens begivenhed et markant øjeblik i en begivenhedsrig sejlsportskarriere:

– Det er en stor ære at modtage Dansk Sejlunions Ærestegn. Når jeg kigger tilbage på min sejlsportskarriere, de mange dedikerede timer på vandet, resultater og sportslige præstationer, er jeg stolt og beæret over at modtage denne anerkendelse fra vores union, understreger Claus Høj Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader