Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Nye klubber inviteres til Sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen indfører nedrykning fra 2. division. Hvor mange klubber, der rykker ud, afhænger af interessen blandt klubber uden for ligaen. Nye klubber kan tilmelde sig indtil 10. september.

Af Troels Lykke |

Sejlsportsligaen består i dag af to divisioner med 18 klubber i hver. Allerede i dag er der op- og nedrykning mellem de to divisioner – og nu indfører Ligaforeningen og Dansk Sejlunion også nedrykning fra 2. division.

”Vi har tilkendegivelser fra et mindre antal klubber, der gerne vil med i Sejlsportsligaen. Den mulighed skal de naturligvis have. Derfor opfordrer vi nu alle interesserede klubber om at give sig til kende senest 10. september,” siger Peter Wolsing, projektleder for Sejlsportsligaen.

Det præcise format for op- og nedrykning fra 2. division afhænger af interessen. Foreløbigt er følgende besluttet: 

· Op til 5 nye klubber kommer med i 2. division fra 2016-sæsonen

· Hvis antallet af nytilmeldte klubber ligger mellem 1 og 5, vil de alle komme med. Samtidig rykker et tilsvarende antal klubber ud af 2. division. Nedrykkerne er de nederst placerede klubber efter 2015-sæsonens sidste stævne i Svanemøllen (12.-13. september)

· Er der flere end 5 nytilmeldte klubber, skal der afvikles kvalifikation. Fx i form af et kvalifikationsstævne. Formatet fastlægges af Ligaforeningen og Dansk Sejlunion, når antallet af nye klubber kendes

Økonomi
Prisen for at deltage i ligaens 2. division er i år 9.500 kr. i deltagergebyr plus  500 kr. for medlemskab af Ligaforeningen (obligatorisk). Klubberne afholder selv udgifter til transport, indkvartering og forplejning i forbindelse med sæsonens fire ligastævner.   

Et evt. kvalifikationsstævne vil have et mindre, særskilt deltagergebyr (kr. 1000 i 2014).

Tilmelding
Sejlklubber, der gerne vil med i Sejlsportsligaens 2. division fra 2016 kan tilmelde sig ligadeltagelse/kvalifikation ved at sende en email til projektleder Peter Wolsing, peter@sejlsport.dk

Sidste frist for tilmelding er 10. september 2015.

content-loader
content-loader
content-loader