Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I første finalesejlads på lørdag elimineres to både med flest point. Anden sejlads de to næste. Herefter er 6 både tilbage på den 8 minutter lange bane.

Finnjolle-DM med 32 sejladser i Vallensbæk

Finnjolle DM afvikles i år med et finalekoncept som aldrig er prøvet før til et DM med 10 både i finalen, fortæller Kenneth Bøggild fra Vallensbæk Sejlklub. 27 både startede i dag.

Af Troels Lykke |

Under arbejdstitlen; reformation af måden man kapsejler på, afvikles danmarksmesterskaberne for Finnjoller over de næste tre dage i Vallensbæk Sejlklub. Et DM, der startede i dag.

Det fortæller Kenneth Bøggild, aktiv Finnjolle-sejler fra Vallensbæk Sejlklubben. Han fortæller videre:

Målsætningen med det nye sejladskoncept er at gør sejladserne mere intense, øge den sportslige værdi, og gøre sejladserne mere gennemskuelige.

Aktion prægede sejladser:
Ultra aktion er i vente til DM i Finnjoller! Korte baner, helt ned til knap 20 minutters sejlads bliver en del af det revolutionerende Finnjolle DM, som afvikles den 6.-8. august.

Det sikrer tætte felter, med højintensitet, og alle sejlerne kan sejle deres chance i de mange sejladser. DM koncept med mål om 32 afviklede sejladser!

Det er aldrig set tidligere at der planlægges med afvikling af hele 32 sejladser på tre dage, i en traditionel klasse. Som noget nyt sejles der helt uden fratrækker, så sejladser tæller!

Finnjolleklassen er en fysik klasse, med stor aldersspredning og fysisk formåen, derfor har klassen sine udfordringer.

For at imødekomme denne situation, introduceres et helt nyt banekoncept, hvor sejlerne dels skal arbejde med det fysiske, men også være i stand til at omstille sig til forskellige taktiske overvejelser, igennem sejladsen, på baggrund af de det nye banekoncept.

Derfor mødes sejlerne af et langt første opkryds, med en ultra kort første lænser. Herved er der mulighed, ung som gammel for at give den for vildt gas på første løber, så man i tæt felt kan bruge alle aspekter af sejlsporten, inden bundmærket møder sejlerne, hurtigere end sværdet kan komme på plads, indhalet hjem, og op på ret kurs. Det bliver aktion fyldt og tæt sejlads!

Helt nyt finale sejladskoncept
Finnjolle DM afvikles i år med en åbningsserie, og et finalekoncept som aldrig er prøvet før! Stadium sejlads som ikke er set tidligere, og et logisk resultat koncept. 10 bedste både fra den indledende serie udtages til finalesejladserne.

Første sejlads elimineres de to både med flest point! Anden sejlads de to næste. Herefter er 6 både tilbage på den 8 minutter lange bane! Nu er det rigtig finaletid, og DM afgøres i sidste sejlads, blandt kun seks både!

WETBAR med underholdning

Det sportslige er i højsæde, men den sociale aspekt er ikke glemt for der kommer WETBAR med underholdning!

Dagens sejladser slutter i wetbaren. Direkte ved ankomst til slæbestedet er bare åben med musik og let snack til alle sejlerne! For at det skal være nemt at deltage i Finnjolle DM, afvikles stævnet som et all inklusiv arrangement, derfor er der hver dag sørget for mad fra tidlig morgen, til natten trænger sig på.

I afslappede omgivelse, med blid lounge musik vil der være lagt i ovnen til socialt samvær på land, før og efter sejladserne.

Stævnet afsluttes med en kæmpe fest, hvor  alle inviteret med til afslutningsfesten, så i startgebyret er to entrebilletter til årets mest attraktive fest. Så koner/kæresterer find det rette gear frem, puds danseskoene, der bliver fart på i Vallensbæk Sejlklub, til den store afslutningsfest.

content-loader
content-loader
content-loader