Gå til hoved-indhold
Der var tæt sejlads hele banen rundt til VM-udtagelsesstævnet. Foto: KDYKapsejlads
Der var tæt sejlads hele banen rundt til VM-udtagelsesstævnet. Foto: KDY

Finnjolle: Eliten vs. Bredden til VM-udtagelse

Weekendens stævne i Rungsted blev i høj grad en kamp mellem to landsholdssejlere og de resterende finnjoller. Ved målstregen kunne landsholdssejler Stig Steinfurth række armene i vejret som vinder.

Af Kenneth Bøggild, Dansk Finnjolle Klub |

Fredag og lørdag var 20 Finnjoller samlet til det første VM-udtagelsesstævne i dansk farvand. Det var samtidig klassens kun andet ranglistestævne.

Stævnet blev afviklet under noget nær perfekte betingelser, da sommeren endelig ramte Danmark. 

I solide 6-8 m/s og skyfrit startede stævnet fredag. På en kort op/ned bane umiddelbart uden for havnen blev Finnjollerne sendt afsted. 

Strømmen var - som altid, fristes man til at sige - nordgående. Tendensen var derfor, at sejlerne i de første sejladser forsøgte at finde strømlæ under land.

Tætte sejladser 
Lørdagen bød på lidt flere udfordringer. Dels for sejlerne, men så sandelig også for de hårdtprøvede banefolk. Vinden kørte 20-40 grader rundt hele formiddagen, indtil den lovede vestenvind slog igennem. 

- Da først vestenvinden havde stabiliseret sig, blev der afviklet to sejladser med et topmærke få hundrede meter fra Rungsted Havn. En placering, som skabte to super tætte sejladser i den til tider lidt friske vind, fortæller Kenneth Bøggild fra Dansk Finnjolle Klub.  

Igennem hele feltet blev der sejlet tæt. Specielt i den store mellemgruppe, hvor klassens mest erfarne folk kæmper, var der kun få bådslænger mellem bådene hele banen rundt.

Eliten mod resten
I toppen stod kampen mellem de to landsholdssejlere Stig Steinfurth og Jacob Stachelhaus.

De to unge herrer skulle dog ikke tro, at de kunne komme sovende til fadet. Flere af klassens øvrige sejlere pressede dem begge. 

Specielt gjorde Otto Strandvig og Thomas Mørup-Petersen en god figur, ligesom at Kenneth Bøggild, fortrinsvis på førstedagen, momentvis var med fremme.

Der var dog aldrig rigtig spænding om udfaldet af stævnet. Stig Steinfurth kom bedst ud af de fleste situationer. Han kunne med ganske stor pointmargen sikre sig den endelige sejr.

Godt stævne
- KDY leverede et super stævne. Det er tydeligt, at klubben har fokus på idrætten, det gode kammeratskab og glæden ved sejlsporten, siger Kenneth Bøggild.

- Lutter smil hele vejen rundt. Lige fra de hyggelige mærkebådsfolk og den super kompetente og kommunikerende baneledelse til de perfekt grillede pølser begge dage. Christian Lerche med team leverede et super stævnen på land og vand, fortsætter han. 

Næste Finnjolle ranglistestævne er lørdag den 20. juni i Dragør, arnestedet for den moderne Finnjolle sejlads i Danmark.

Se resultater og billeder fra stævnet her.

Følg Dansk Finnjolle Klub på facebook og på deres hjemmeside

Stig Steinfurth, lige hjemvendt fra Holland Regatta, fører nu VM-udtagelsen

Perfekt Finnjolle vejr

content-loader
content-loader
content-loader