Gå til hoved-indhold
De korte baner skabte tætte og sjove mærkerundinger. Foto: Anders VognsensKapsejlads
De korte baner skabte tætte og sjove mærkerundinger. Foto: Anders Vognsens

Finnjolle: Hårdt stævne for de frivillige i Dragør

- Sejlerne stævnede ud af havnen i jævn til frisk vind fortrinsvis fra nordvest med en truende tordenbyge, som byggede sig op henover havnen som den dramatiske kullise, fortæller Kenneth Bøggild.

Af Sara Sulkjær |

Bagved idylliske gule huse, henover torvet og for enden af hovedgaden ligger den: Dragør Sejlklub.

En klub, som med stor opbakning fra de mange frivillige, har et godt aktivitetsniveau med flere store og små arrangementer henover året.

Dragør vigtig for Finnjollen
Det var også i Dragør Sejlklub, at Finnjollen i midten af 90’erne blev revitaliseret. 

På kajen står mere end 20 nyere og ældre Finnjoller. I gruppen af sejlere er også forsat de personer, som sikrede Finnjollen genindførelse og overlevelse i Danmark. 

Nu efter mange sømil er nogle af sejlerne lidt slidte, og andre er forsat aktive. 

- Enkelte helliger sig hvert år at bruge en lørdag på at afvikle et af årets sejladsmæssige mest hyggelige events på Dansk Finnjolle Klubs kapsejladskalender; Dragør Cup, fortæller Kenneth Bøggild fra Finnjolleklubben.

Truende tordenbyge
Med stort procentuelt deltagelse af udenbys-sejlere i tillæg til de lokale, var der lagt op til endnu et interessant søslag blandt Finnjollerne. 

Også den regerende Finnjolle Ranglistemester Otto Strandvig var at finde på havnen i Dragør.

- Sejlerne stævnede ud ad havnen i jævn til frisk vind fortrinsvis fra nordvest med en truende tordenbyge, som byggede sig op henover havnen som den dramatiske kullise, udtaler Kenneth Bøggild.  

Heldigvis var det mest dramatiske herfra lidt torden. Hverken regn, lyn eller andet ”snavs” ramte sejlerne.

Kraftig nordgående strøm
Som altid når der sejles i Dragør, sætter strømmen ekstra krydderi på den til tider også drilske vind. 

Med kraftig nordgående strøm og vind fra næsten samme kant var det et forholdsvis kort kryds, mens læns i modstrømmen forlængede denne.

Læns i Finnjollen er en ganske strabadserende kurs og ikke her, hvor der hygges med lidt vand og andet proviant. 

Det er derimod en kurs, hvor der ved fri pump arbejdes benhårdt i bådene. Når bundmærket endelig nås, er det med noget nær makspuls og med sveden haglende ned over ansigterne.

Hård dag for de frivillige 
Vinden var ikke så stabil og medgørlig, så de stakkels frivillige hjælpere havde en hård dag på vandet. 

I de fem afviklede sejladser blev topmærket flyttet seks gange under sejladserne. Også mellem sejladser var der nok at se til, da vinden havde en kamp om at stabilisere sig i et vindue på henved 40 grader. 

Alligevel lykkedes det dommer og hjælpere at få fem sejladser sat i gang og gennemført på lige under fire timer.

- Det er en imponerende bedrift som bekræfter, at Dragør sejlklub og deres kapsejladsteam er en kompetent forsamling, siger Kenneth Bøggild. 

Otto Strandvig øverst på podiet 
Dagen sluttede for de efterhånden hårdtprøvede sejlere og hjælpere med lidt kolde drikke og pølser på grillen. Under den sociale del af stævnet blev også dagens resultater honoreret med herlige bobler. 

Som noget nyt havde Dragør Sejlklub indført en præmie til sidste mand på listen, som havde sejlet alle sejladser. En god ide og eksempel til efterlevelse.

Otto Strandvig kunne kåres som vinder af stævnet med den rutinerede Masters-sejler Michael Staal på andenpladsen og Kenneth Bøggild som tre’er.

- Dragør Sejlklub dokumenterede igen, at kapsejlads og glæden ved sejlsporten er en kombination af godt håndværk på vandet, så mange sejladser kan afvikles og det sociale på land, afslutter manden på tredjepladsen Kenneth Bøggild. 

Næste stævne for Finnjollerne er Danmarks Mesterskabet, som afvikles i Vallensbæk Sejlklub den 6. - 8. august 2015.

Læs mere om Finnjolleklubben på hjemmesiden og Facebook.

Super sejlvejr for Finnjollerne i Dragør

Lars Juhl Christensen og Michael Bæk, to ankerpersoner i Finnjolleklassen. I år var de hårdtarbejdende frivillige hjælpere med godt humør

content-loader
content-loader
content-loader