Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan kan en Melges 32 smide sig.
Kapsejlads
Melges 32eren Flo-jo køres i dag til Kerteminde fra Bogense.

Classic Fyn Rundt – Kertemindes nye storbådsstævne?

”Ikke helt, men vi har faktisk 12 både i storbådsstarten”, siger stævneleder Morten Grove. Favorit til først i mål er en Melges 32, der blev toer i Palby Fyn Cup. Loggede 22 knob i Storebælt. Video.

Af Troels Lykke |

En Melges 32 fra Thurø Sejlklub, der blandt andet ejes af 40-årige Jan Berndt Madsen har i sidste øjeblik valgt at sejle Classic Fyn Rundt i stedet for Big Boat i Aarhus, hvor der er under ti tilmeldte både.

"Og det er endda selvom Thurø-båden har betalt 6.000 kr. i startgebyr i Egå," fortæller Kim Haugaard, der skal styre Melges 32eren i Classic Fyn Rundt, som han gjorde det i Palby Fyn Cup for mindre end en uge siden.

Det er især med slæk på skøderne at Melges 32eren stikker af. Faktisk var den første kølbåd i Palby Fyn Cup - helt ind til før Æbelø, da kom den 46 fods Essex Girl forbi. Men båden Flo-Jo blev toer i mål blandt kølbådene.

"Vi var en time og 45 minutter om at sejle fra Thurøbøjen og til Storebæltsbroen, vi havde en gennemsnitsfart på 17 knob og loggede 22 knob som det højeste, så hvis man vil have en Melges 32 til omkring 400.000 kr. brugt, så kan man altså følge med både, der er 15 fod længere, fortæller tidligere Big Challenge-sejler Jan Berndt Madsen til minbaad.dk.

4 Molich og 4 Ylvaer

Om hvem der ellers er med i Classic Fyn Rundt fortæller stævneleder Morten Grove om:

"Der er 4 Molich X metere og 4 Ylvaer, så der er et virkeligt godt felt af store både med i år,” fortæller han.

Classic Fyn Rundt har for nuværende 113 deltagende både fra Minbaad.dk’s Drabant 24 ”Dagmar D” til Oyster One-Off’en ”Essex Girl”.

Se deltagerlisten

Der er 29 både til start i Doublehand i størrelse fra Seascape 18 til X-43. Den helt nye Carbon 40 stiller også op her. Der er 69 deltagende både der sejler efter DH reglen i fleet-sejlads, fra Maxi 77 og Nordisk Folkebåd til ”Essex Girl”

”I alt har vi 26 deltagende både på omkring 40 fod eller mere, så det er et rigtigt storbådsstævne” siger Morten Grove.

 ”Jeg tror at den fjerde start kl. 10.45 bliver den flotteste, for der kommer der 4 Molich’er og 4 Ylvaer til start, men de får kamp til stregen idet start 5 består af de 12 deltagere i storbådsstarten. ”

I samarbejde med sine sponsorer har Kerteminde Sejlklub sammensat en sejlads med det formål at konkurrere på højt sportsligt plan og hygge sig sammen med gode venner i dejlige omgivelser -  vejrudsigten lover sommer med vind – ikke dårligt.

Hvalbåds-isslæt

Der er 3 grupper i sejladsen. Kl. 09:30 starter turløbet, der er for dem som vil have den store oplevelse med det, at sejle i ca. 24 timer i træk. Der konkurreres, men mest for hyggens skyld.

Der er et flot hval-båds islæt i år, da der er et Spækhugger-løb med 6 Huggere, og der deltager også 2 Grinder.

Alt i alt håber stævneleder Morten Grove, at alle sejlerne får en god tur rundt i selskab med gode venner og fair sejlads.

”Vi er faktisk ret stolte over at netop vores stævne støttes af så mange forskellige sponsorer, og at vi har plads til så mange forskellige både, selvom det er en stor udfordring med hensyn til at placere bådene i løb med hinanden. Den helt store udfordring i år, er Tboat T830’eren ”Germany 6001”. Den måler som en 40 fods, men er kun 8 meter og 30 centimeter. Den kommer til at sejle med de store, og så må vi se om de kan sejle deres mål hjem og vinde håneretten” slutter Morten Grove.

Og der loves 3-8 m/sek. vind fra syd-øst i morgen, fortæller DMI

Sponsorer i sejladsen

Classic Fyn Rundt har i 2015 følgende sponsorer, der alle bidrager til at stævnet og gavner sejlerne:
NGF Nature Energy
Egmose Marine Center
Pantanius
Quantum Sail Design Group
Riggerne
Albani
Kerteminde Kommune
Malerfirmaet Knold og Thinesen
Ny Form
Odense Tekniske Gymnasium

Morten Grove kæmper ihærdigt for hyggelige Classic Fyn Rundt. Foto: Troels Lykke.

Se Melges 32 Flo-jo plane under træning:

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/QtLbPOGtMA4" height="423" width="600"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader