Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Øresundsugen: Rundt om Forterne håber på 100 både

I anledning af Øresundsugen den 8. til 15. August, bliver der aktiviteter på land og i vand. Øresundsugen slutter med Rundt om Forterne med fest for 600 sejlere på Toldboden.

Af Jacques Filtenborg |

"Øresundsugen afsluttes den 15. august, med sejladsen ”Rundt om Forterne”, hvor der derefter vil blive holdt ”et brag af en fest på Toldboden, hvor der ventes 6-700 deltagere,” siger Rahlf Nielsen fra sejlklubben på Langelinje.  

Både erfarne og uerfarne

Målgruppen er både kapsejlere og tursejlere. Som Rahlf Nielsen, S/K Lynetten også siger:

”Vi henvender os til en bred gruppe af sejlere – både de ivrige og erfarne, men også familier, der har lyst til en dag på Sundet i ædel og venligsindet kapstrid” 

Rahlf Nielsen fortæller også.

”Vi er spændte på, hvor mange deltagere vi bliver i år til Rundt om Forterne. Vi har kapacitet til at afvikle sejladsen med rigtig mange deltagere – gerne trecifrede antal…”

Indblik i historien

Middelgrundfortet blev opført i 1890-1894 det var verdens største søfort med sine 67.000 m2 inkl. Bølgebrydere. Dermed er Middelgrundfortet antageligt det største menneskeskabte fort. 

Middelgrundsfortet kom til at spille en uheldig rolle i forbindelse med Tyskernes besættelse af Danmark. Kanonbesætningen fik nemlig ikke affyret et varselsskud som gjorde at tyskerne kunne gå frit ind til langelinje. 

Mange spekulationer går på om det var sarbotage, men det skyldes klart at kanonbesætningen var helt ny i tjenesten. 

Læs meget mere om Øresundsugen og aktiviteterne på oresundsugen (siden opdateres løbende)

content-loader
content-loader
content-loader