Gå til hoved-indhold
SRPI favner bredt. Her en Concorde 38, en Lynæs 14 og en Accent 26. Foto: Lasse Lindgaard/Herslev Strand SejlklubKapsejlads
SRPI favner bredt. Her en Concorde 38, en Lynæs 14 og en Accent 26. Foto: Lasse Lindgaard/Herslev Strand Sejlklub

Sjælland Rundt På Indersiden fylder 20 år

Den 20.-21. juni fejres Sjælland Rundt På Indersidens 20 års fødselsdag. Sejladsen er åben for alle, for motor eller sejl, der har lyst til at kapsejle og nyde det smukke landskab i fjordene glide forbi.

Af katrine bertelsen |

SRPI startede som en beskeden kapsejlads med seks både i 1996, og er med tiden vokset til Isefjordkredsens største sejlads, med over 100 deltagende både, der starter fra ni startsteder langs banen. Mange deltagere fortæller, at det er "årets sejlerbegivenhed".

Alle kan være med

SRPI er, så vidt vides, landets eneste sejlads for alle bådtyper - fra Wayfarer- og Lynæsjoller til flerskrogsbåde, kølbåde og motorbåde i enhver størrelse. Sejladsens succes måles ikke i antal deltagere, men i antal startsteder – der samles både til start ni steder langs banen.

Sejladsen neutraliseres to gange undervejs; i sejlrenden fra Frederikssund til Jyllinge, og lørdag aften. Lørdag aften mødes sejlerne nemlig til socialt samvær i fire havne langs banen – der for deltagerne er en meget væsentlig del af sejladsen. Nogle mødes dog allerede fredag; En større gruppe flerskrogssejlere mødes ved Hyllingeris, og Accent 26 klubben mødes i Jyllinge, inden de starter SRPI ved Selsø Hage.

I år med Le Mans-starter for Hobier

Sejladsen har siden starten været under konstant udvikling og fornyelse. Det seneste eksempel er, at der laves etapesejlads med "Le Mans-starter" for Hobie katamaraner. Opdelingen i seks etaper sikrer, at feltet holdes samlet, så følgebådene kan passe godt på sejlerne - og så kan de nyde madpakken mellem etaperne. Det går lidt trægt med tilmeldingerne, men 12-15 Hobier ventes til start.

Flottere og større præmier til alle

Det er 20. gang der startes flere steder langs banen i Isefjorden og Roskilde Fjord, og som altid er der præmier til alle. I anledning af fødselsdagen garanterer ildsjælene bag sejladsen en præmiefest. Der planlægges med underskud, og SRPI har hævet præmiebudgettet med 30%, så der kan købes endnu flottere præmier!

I det hele taget, er intet for stort, eller for småt til en præmie:

  • bedste sejlerskole
  • bedste single-hand skipper
  • bedste double-hand besætning
  • største besætning
  • bedste motorbådsbesætning
  • de bedste fotografer

Distance:

Standardbanen er på 66 sømil samt 15 sømil neutraliseret sejlads i renderne mellem Frederikssund (Kignæs) og Jyllinge (Selsø Hage).

Hobie-banen er på 55 sømil (fire etaper lørdag = 30 sømil samt to etaper søndag = 20 sømil).

Se banekort og læs meget mere om Sjælland Rundt på Indersiden her. Sejladsen sejles den 20.-21. juni. Du kan stadig nå at være med. 

content-loader
content-loader
content-loader