Gå til hoved-indhold
De seneste tre måneder har KDYeren fulgt et fysisk træningsprogram – hvilket har gjort ham 13 kg lettere - nu er han vist under 100 kilo. Foto: Robert Deaves/FinnclassKapsejlads
De seneste tre måneder har KDYeren fulgt et fysisk træningsprogram – hvilket har gjort ham 13 kg lettere - nu er han vist under 100 kilo. Foto: Robert Deaves/Finnclass

OL-sølvvinder Høgh-Christensen tilbage – satser på OL i Rio

Jonas Høgh-Christensen gør comeback og har tabt 13 kilo. Lysten til at konkurrere på topniveau får den 33-årige Finnjolle-sejler til at sigte efter karrierens fjerde OL. Se Høghens tale ved OL.

Af Troels Lykke |

”Jeg elsker at sejle. Det er det fedeste i verden.”

Med de ord indrammer Jonas Høgh-Christensen sin beslutning om at gøre comeback i sejlsport på topniveau.

Efter en karriere, der har budt på tre OL-deltagelser, to VM-titler og OL-sølv ved legene i 2012 var han fast besluttet på, at kapitlet som Finnjollesejler var forbi.

Lysten til at sejle har han dog ikke helt kunnet slippe.

Og motivationen fik ny næring, da han stort set uden forberedelse gjorde kortvarigt comeback ved VM i september 2014 – med en 11. plads og dermed dansk nationsplads til OL som resultat.

”Mit dilemma er, at jeg kommer fra et godt job og på alle måder har en god tilværelse. Det er en superegoistisk beslutning at søge tilbage i sejlsporten. Men inderst inde kan jeg mærke på mig selv, at det er noget, jeg er nødt til at gøre. Jeg vil ikke om ti år ærgre mig over, at jeg ikke forfulgte chancen for én gang til at sejle og konkurrere på højeste niveau. For mig er det den ultimative udfordring,” forklarer Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Se Høgens følelsesladet tale på TV2 efter OL-sølv

Comebackstævne i påsken
Næste års Olympiske Lege i Rio er endemålet for hans comeback. Det er processen, forberedelserne og følelsen af 100 procent dedikation frem mod målet, der er den drivende kraft for Høgh – og han vil ikke lade et bestemt resultatmål afgøre, om comeback’et er den rigtige beslutning.

De seneste tre måneder har han fulgt et fysisk træningsprogram – hvilket har gjort ham 13 kg lettere. Sideløbende har han samarbejdet med Team Danmark og Dansk Sejlunion på at skabe en finansieringsløsning, der giver ham mulighed for at gå ”all in” på OL-kampagnen.

Træning og konkurrence på vandet begynder i påskedagene på Mallorca, hvor han stiller op i EUROSAF-stævnet Trofeo Princesa Sofia, der traditionelt åbner den europæiske sejlsportssæson – med deltagelse af det meste af verdenseliten. Stævnet er samtidig afgørende for, hvem der i Finnjolle og flere andre klasser får den danske billet til For-OL, der sejles på OL-banerne i Rio til august. Netop derfor er Mallorca-stævnet et vigtigt led i Høghs comebackplaner.           

Stærk konkurrencementalitet
Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, glæder sig over at få Jonas Høgh-Christensen tilbage i landsholdsregi.

”Jonas er en unik sejler. Det så vi senest ved VM, hvor han efter to års pause satte sig ned i båden og blev nummer to i første sejlads. Han har leveret topresultater ved både VM og OL – så han behøver ikke bevise mere. At han alligevel er klar igen, siger noget om, hvilken stærk konkurrencementalitet, der brænder i ham,” siger Thomas Jacobsen.

Team Danmark: Høgh styrker medaljechancer
Team Danmarks nytiltrådte direktør, Lone Hansen, fremhæver, at Jonas Høgh-Christensen styrker de danske medaljechancer i Rio på to fronter.

Dels fordi han selv er en åbenlys medaljekandidat, dels fordi han med sin rutine og ro kan viderebringe sine erfaringer til de andre sejlere, hvoraf flere vil være til OL for første gang.

"Jonas’ beslutning om at genoptage karrieren er et flot eksempel på, at den danske elitesportsmodel, hvor der er plads til at udvikle sig som menneske med uddannelse, familie og arbejde sideløbende med en elitesportskarriere, virker. Mange eliteatleter topper sent i deres karriere, og derfor er det afgørende, at vi kan tilbyde dem rammer, hvor de har mulighed for at være med på topplan gennem mange år. Jonas’ comeback skal også ses som et udtryk for, at Dansk Sejlunion arbejder dygtigt og professionelt med at rekruttere, udvikle og ikke mindst fastholde sejlere i en lang elitesportskarriere på højeste niveau," siger Lone Hansen.

Jonas i Santander til VM i september sidste år. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader