Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så det ud da A-Cats var i Kerteminde i år. Foto: Troels Lykke

Største A-Cat VM nogensinde - 170 både

Med 170 tilmeldte fra 18 nationer fra fire kontinenter bliver A-Cat VM i Punta Ala i Italien det hidtil største. A-Cat klassen er i dag den største internationale enmandsklasse. 5 danskere med.

Af Troels Lykke |

Efter at udviklingen gjorde det muligt af foile har klassen oplevet en kraftig vækst da alle nu, uden at skulle investere en formue kunne opleve farten og spændingen ved at flyve lavt.

Det fortæller A-Cat sejler Tom Bøjland.

Det seneste år er klassen b.la startet op i Tjekkiet, Argentina og Cayman øerne som alle sender deltagere til VM der sejles i August.

A-cat klassen har på få år udviklet sig til at blive den største internationale en-mandsklasse blandt både fler- og enkeltskrogstyperne (juniorklasserne undtaget).

5 A-Cat piloter fra Danmark deltager - dog uden den bedste dansker Thomas Paasch, idet Thomas i samme periode som den første dansker i mange år skal sejle C-CAT VM (Little Americas Cup)

Der viser sig en generel trend imod flerskrogs klasserne, idet der netop i disse dage også sejles VM i F18 i Kiel - også her det største VM nogensinde med 170 deltagere - heraf 5 danske besætninger.

www.aclassworlds2015.it/

content-loader
content-loader
content-loader