Gå til hoved-indhold
22-årige Mikkel Larsen træner på femte år juniorsejlerne i Bork. Foto: PrivatfotoSejlklubber
22-årige Mikkel Larsen træner på femte år juniorsejlerne i Bork. Foto: Privatfoto

Frivillig: Derfor træner ung mand juniorsejlere

At god energi smitter er for 22-årige Mikkel Larsen et nøglebegreb i arbejdet som frivillig i Bork. Som kun 17-årig startede han den trænerkarriere, han trofast har holdt fast ved lige siden.

Af Sara Sulkjær |

I serien om frivillige ildsjæle i sejlsporten er vi nu nået til Bork Havn i Vestjylland. Her fortæller 22-årige Mikkel Larsen, hvad der får en ung mand til at bruge flere timer om ugen med klubbens juniorsejlere. 

Hvorfor startede du som frivillig i sejlsporten?
Jeg har altid været meget dernede selv og er blevet trænet af andre. Jeg har det virkelig godt dernede, og hvis man ikke er fanget af fodbold, er sejlads virkelig genialt. Vi havde nogle super gode trænere, som var på vej ud af juniorafdelingen. Inden de stoppede, fik de os oplært som trænere.

Vi havde nyere sejlteknikker og kunne måske lære lidt andre ting fra os. Dengang var jeg 17 år. I dag har jeg især de ældre sejlere, som sejler Feva. Her hjælper jeg dem blandt andet med at trimme og lærer dem to-mands teknikker, da jeg også selv sejler meget to-mands. 

Hvad gør du for at være en god frivillig?
Jeg kommer gerne lidt før. Derudover prøver jeg at være velforberedt. I bund og grund gælder det jo om, at alle er glade, så jeg prøver selv at være frisk og med masser energi. Det duer ikke, at man hænger - det smitter. Er man selv frisk, hjælper det på det meste. 

Hvad har I gjort for at gøre jeres klub god for de unge?
Vi har både Optimistjoller, Feva-joller og en 29’er. Opti-sejlerne får lov at prøve Feva, så de ikke hænger fast i det samme hver gang. Derudover afholder havnen en gang om året Slidskeræs, hvor vi bygger forskellige ting og sejler om kap i det. Vi prøver at gøre det så sjovt som muligt at komme til træning. Sejlerne kan blandt andet komme i tube bag på gummibåden, hvis det er en stille dag. I vinterperioden mødes vi gerne i en weekend, ser lidt film og får snakket. Det er altid hyggeligt at være sammen.

Hvordan udnytter I samarbejdet med Dansk Sejlunion? 
Vi har ikke brugt det så meget endnu. Os trænere er med på nogle af kurserne. Derudover har vi haft traileren nede på havnen to gange. Men vi har også selv mange muligheder. Vi har eksempelvis lånt ting af Westvind (lokal udstyrsforretning, red.) som surfbræts og lignede.

Hvordan ville den optimale sejlklub for unge se ud i dine øjne?
Vi er godt på vej her i Bork. Vi har netop fået bygget et multiskur til al vores grej. Derudover har vi fået en 29’er, sponsoreret af en ældre sejler, som havde lidt penge i overskud. Det ville dog være helt perfekt med en 29’er mere, men vi er overordnet godt dækket ind. 

Blå Bog
Hvem: Mikkel Larsen 

Alder: 22 år

Sejlerkarriere: Flipperjolle, Optimistjolle, Europajolle, DM-mester i Hobie 405. Sejler i dag 29’er og H-båd, som netop nu er under udskiftning til den mere moderne og sjovere CB66'er.

Er du selv frivillig, eller kender du én, som gør et godt stykke arbejde i klubben? Så hører vi gerne fra dig. Tøv ikke med at sende mail med kort beskrivelse af arbejdet samt kontaktoplysninger til sulkjaer23@gmail.com.

Se flere billeder herunder og besøg Juniorafdelingens Facebookside her

Juniorafdelingen har netop fået sponsoreret 29'er. Foto: Privatfoto

For Mikkel Larsen er energien og det gode humør af stor betydning. Foto: Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader