Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard førte hele VM undtagen på finaledagen, hvor de droppede ned på 5. plads før medal race, men de kom stærkt igen i medal race med 4. plads og tog bronze.

Baad og Thusgaard kom igen og tog VM-bronze

Bronzemedalje kom i hus for Baad og Thusgaard ved 49erFX VM efter 4. plads i medal race. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på samlet 4. plads, efter 8. plads i medal race.

Af Troels Lykke |

For andet år i træk kom Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på podiet ved 49erFX-klassens VM. Sølvet fra 2014 blev i år byttet ud med en bronzemedalje efter et fortættet drama, der sluttede lørdag i Buenos Aires.

Danskerne gik ind til finaledagen med en spinkel førerposition, som de imidlertid satte over styr med tre middelmådige placeringer i formiddagens sejladser. Før det altafgørende Medal Race lå de på en femteplads.

I stedet havde Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sejlet sig frem på en tredjeplads og dermed bedste danske båd før Medal Race, skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Comeback i Medal Race
I Medal Race var rollerne igen byttet om. Baad og Thusgaard kæmpede med om førerpositionerne og kom i mål som nummer fire, mens Hansen og Salskov efter en dårlig start måtte se sig henvist til en skuffende ottendeplads ud af de ti finalebåde.

Slutstillingen sendte herefter Baad og Thusgaard tilbage på podiet som nummer tre og bronzevinder – bare et enkelt point foran Hansen og Salskov som nummer fire.

Den tredje danske båd med Maiken og Anne-Julie Foght Schütt sluttede som nummer ni i Medal Race  - og på en samlet syvendeplads.

VM blev vundet af de italienske europamestre Conti og Clapcich foran de regerende brasilianske verdensmestre, Grael og Kunze.

Aarhus-båd fører OL-udtagelsen

Resultatet betyder, at Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub tager føringen i den internt danske OL-udtagelse. Næste stævne i udtagelsen er World Cup-stævnet i Miami i januar 2016.

I mændenes 49er-klasse sluttede Jonas Warrer og Anders Thomsen VM på en beskeden 21. plads.

Dansk VM-føring i Laser Radial
Alt i mens 49er-klasserne nu takker af, er et andet VM i én af de olympiske bådklasser begyndt. Det gælder VM i kvindernes Laser Radial.

Stævnet sejles i Oman, og efter de to første dage har Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub lagt sig i spidsen for konkurrencen – efter bl.a. at have vundet to af de første fire sejladser i hendes kvalifikationsgruppe.