minbaad.dk
tirsdag 24. april

For en uge siden sluttede de to danske Nacra-besætninger på en henholdsvis 2. og 3. plads ved opvarmningsstævne. Foto: Dansk Sejlunion

OL: Største udtagelsesstævne starter i dag

Danmarks pt. fem stærkeste klasser har alle OL-point på højkant, når World Cup'en skydes i gang i Miami. Kampen er tæt i mange bådklasser.

Kapsejlads | 25-01-2016 13:57 | Af  Sara Sulkjær

Over de kommende uger bliver det afgjort, hvem der skal repræsentere dansk sejlsport ved OL til august.

World Cup-stævnet i Miami, der begynder mandag, tæller med i OL-udtagelsen i fem ud af de otte bådklasser, hvor dansk sejlsport er til start ved legene i Rio. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Tre stærke besætninger 

På forhånd er der stor spænding om udtagelsen i kvindernes 49erFX, hvor Danmark råder over tre af verdens bedste besætninger. Stævnet i Miami er det andet af tre stævner i FX’ernes udtagelsesserie.

Det første stævne var VM i november. Her hentede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard VM-bronze med mindst mulige marginal foran Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på fjerdepladsen, mens Maiken og Anne-Julie Foght Schütt sluttede som nummer syv.

Alt er derfor helt åbent mellem de tre besætninger før Miami. Den endelige afgørelse falder midt i februar, når 49erFX’erne sejler VM i Clearwater, USA. 

Tæt opløb i Nacra 17

Også i den olympiske mixkatamaran, Nacra 17, er kapløbet om OL-pladsen helt tæt. Første udtagelsesstævne var EM i oktober, her sluttede Allan Nørregaard og Anette Viborg på en tredjeplads og har dermed et lille forspring foran Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, der fik en syvendeplads ved den lejlighed.

Begge besætninger er godt sejlende. Ved et opvarmningsstævne for en uge siden sluttede de to danske Nacra’er som henholdsvis nummer to og tre i et felt med over 30 startende både. Nacra-udtagelsen afgøres endeligt ved VM midt i februar.

Jonas Høgh i første udtagelse 

Miami bliver stævnet, hvor OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen formelt indleder jagten på at kvalificere sig til OL i Rio. Stævnet er det første af Finnjollernes tre udtagelsesstævner. De to næste følger senere på foråret. Foruden Jonas Høgh-Christensen er den unge André Højen Christiansen til start i Miami.

I Laser Radial har Anne-Marie Rindom efter sit VM-guld i november et solidt forspring i OL-udtagelsen foran den anden landsholdssejler, Sarah Gunni, der sluttede et uheldsramt VM på en 26. plads. Radial-klassens tredje og sidste udtagelsesstævne er VM i april.

Ny træner i 49er

I mændenes 49er er Jonas Warrer og Anders Thomsen eneste danske besætning til start i Miami. Warrer og Thomsen har de seneste måneder kæmpet med finde den form, der indbragte dem VM-sølv i 2014. I Miami har de tyske Lennart Brieseneck med som ny specialtræner i håb om at finde tilbage på sporet.

Den unge RS:X-surfer Sebastian Fleischer er efter en række topresultater i 2015 rykket op som dansk landsholdssejler, hvilket har åbnet mulighed for at sikre ham personlig træneropbakning. Fleischer er til start i Miami – om end stævnet ikke indgår i RS:X’ernes udtagelsesserie.

World Cup-stævnet i Miami slutter med Medal Races på lørdag den 30. januar. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET