Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Johannes Birkholm fra Kaløvig blev overrasket.

Johannes fik første Viggo Jacobsen Opti-legat

Opti-sejler Johannes Birkholm fra Kaløvig Bådelaug blev overrasket da han fik en check i weekenden på 10.000 kr. før han tog på vandet. 101-årige Viggo Jacobsen blev hjemme.

Af Troels Lykke |

For et år siden, på Viggo Jacobsens 100 års fødselsdag, stiftedes Viggo’s legat, og Johannes Birkholm modtager som den første sejler legatet for hans kammeratlige engagement, egenskaber som holdspiller samt hans humør, talent, dygtighed og engagement i sin klub.

- Vi valgte også at give prisen til en sejler, hvor familien ikke sejler selv. Og Johannes får prisen for at motivere ham yderligere til at udvikle sig som sejler og han blev overrasket over at modtage de 10.000 kroner, da pengene blev delt ud af Viggos søn Ole. Viggo fyldte 101 år den 13. februar og han havde ikke kræfter til at møde op til prisoverrækkelsen, men var meget, meget glad for at prisen blev delt ud, siger Jens Erik Hansen til minbaad.dk.

Han er med i Viggo Jacobsens Legat-udvalg med bl.a. Ole Jacobsen, Finn 'Beton' Jensen og Peter Warrer.

Pris ikke kun til de bedste sejlere

Legatet blev uddelt i Kaløvig på førstedagen af den traditionsrige træningslejr Ice Camp, hvor Johannes Birkholm blev hyldet – ikke kun af sine Optimistjolle kammerater, men af alle de cirka 150deltagerne i træningslejren.

Det er Legatets formål at yde kontant tilskud til udvikling af unge sejlere, der er i deres karriere som optimistjollesejlere.

Ikke nødvendigvis de bedste sejlere, men sejlere, der er dygtige i ordets egentlige forstand, hvortil ord som ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent, kammeratskab m.v. knyttes. Legatet kan tillige tildeles aktiviteter for en gruppe af optimistsejlere.

Ole Jacobsen deler prisen ud i lørdags i Kaløvig.

content-loader
content-loader
content-loader