Gå til hoved-indhold
Jørgen Lindhardtsen i front i Motala ved NM i OK-jolle.Kapsejlads
Jørgen Lindhardtsen i front i Motala ved NM i OK-jolle.

69-årige Jørgen Lindhardtsen vinder OK-NM i ny Hedlund-SOTA jolle

Jørgen Lindhardtsen kom igen endelig øverst på skamlen. Denne gang var det i en mere fyldig Christian Hedlunds SOTA OK-jolle, som Lindhardtsen selv har samlet og lagt tre lag epoxy på.

 

Af Troels Lykke |

Både den skrappe europamester Bo Petersen og EM-sølvvinder Stefan Myralf var med til NM i Sverige i Motala  med 49 joller, men den nu 69-årige Jørgen Lindhardtsen kan stadig finde ud af at slå de yngre sejlere, viser resultatlisten.

De skete med Christian Hedlunds nye SOTA 2014 OK-jolle, som han sælger som et samlesæt.

- Jollen er mere fyldig og har mere volumen end SOTA-jollen, som Christian Hedlund har designet. Jeg samlede den i seks millimeter krydsfiner og gav den tre gange epoxy, siger Jørgen Lindhardtsen, der sejler for Hellerup Sejlklub og Hvidovre Sejlklub Suset.

Han ved ikke helt om det er jollen eller den ny C-Tech mast fra New Zealand, der også kom på til NM.

 - Jeg ved ikke om det er båden eller masten, men båden går godt. Men det var første gang jeg sejlede ræs med den nye mast, siger Jørgen Lindhardtsen.

12.500 kroner i samlesæt

Christian Hedlund forklarer om den nye SOTA.

- Den store forskel mellem SOTA version 2012 og 2014 er den øget volumen i skroget fra sværdkisten og bagud. SOTA 2014 er også blevet mere selvbygger venlig i det antallet af dele er reduceret med over 50 % og derfor er nemmer at samle. Et byggesæt koster fra 12.500.

Til NM blev der sejlet i 10 m/sek., men også i mindre vind. Jørgen Lindhardtsen har nu fire joller, den nye DEN 1420, 1364, 1280 og 1266.

 - Jeg skal af med 1364, den sælger jeg nok for omkring 40.000. Og 1266 (han selv har sat i stand) skal også sælges., siger Jørgen Lindhardtsen, der i denne måned også sejler i Warnemünde og til EM i Tyskland.

OK-joller, 49 deltagere, slutstilling
1. Jørgen Lindhardtsen
2. Bo Petersen
3. Rene Johansen
4. Stefan Myrälf

content-loader
content-loader
content-loader