Gå til hoved-indhold
Ifølge Finnjolle-sejler Kenneth Bøggild, bør mange flere kaste sig over vintersejladsen. Foto: Kenneth BøggilddKort Nyt
Ifølge Finnjolle-sejler Kenneth Bøggild bør mange flere kaste sig over vintersejladsen. Foto: Kenneth Bøggild

Sæsonen er ikke forbi - kom nu med ud og sejl!

Vinden er den samme, glæden ved sporten den samme. Blot er vandet en oplevelse i sig selv, da det står krystalklart, som at sejle på Middelhavet. Sådan skriver Kenneth Bøggild i opråb til sejlere.

Af Kenneth Bøggild, Dansk Finnjolle Klub |

Finnjolle-sejler Kenneth Bøggild kommer her med opråb til danske sejlere. Sejlsæsonen er ikke forbi, og sejlerglæden er stadig den samme, mener han. Læs med her.

Mens der på havnen er travlhed med at få både på land, tiden har skiftet til vintertid, og de første skisportssteder melder om tidlig sne, er der andre sejlere for hvem, sæsonen slet ikke er forbi.

I Finnjolle-klassen, og andre jolle-klasser, sejles der fortsat på livet løs. Her er sæsonen uden ende, og de mange dejlige timer på vandet fortsætter. Væsentligste ændring er overgangen fra korte våddragter til lange. Senere gælder det så de helt tunge og tykke.

Singlehand-sejlads i egnede både
Træning på vandet er fortsat ligeså intens, berigende og motiverende som en sommerdag med 20 grader. Vinden er den samme, glæden ved sporten den samme. Blot er vandet en oplevelse i sig selv, da det står krystalklart, som at sejle på Middelhavet.

Jolle-klasserne blomstrer. Dels på grund af glæden ved ”puls og vand i håret” (undskyld DS, men sådan har det altid været at sejle jolle), men også fordi, det er 100% sejlglæde til en ultra lav pris. Samtidig er det tilgængeligt, når den enkelte har lyst.

Singlehand-sejladser er i vækst, og der er sågar etableret egen organisation. Det er super, at bådene kommer på vandet på trods af, at der ikke kan samles besætninger. Men enmandsjolle-sejlads har jo været singlehand-sejlads altid. Og det i både, som er konstrueret til det. Derfor kan her også sejles på helt normale præmisser.

Oplevelser ligger åbne
Er det svært at komme i gang med jollesejlads? Næ, det er nok det nemmeste i vores sejlerverden. Dette da der ikke skal koordineres med besætninger, vel knap med konen eller banken. Investeringen, i forhold til andet sejlads, er på et minimum. 

Der sejles joller hele året rundt, geografisk bredt fordelt. De samles i lokale centre med faste træningsdage, hvor viden er frit tilgængelig og motivationen i top.

Ud over at det er nemt at komme i gang, så er det også nemt at komme rundt og få oplevelser. Op på taget af bilen eller på krogen. Oplevelser i Danmark, i Norden, ja i Europa ligger lige under højre fod. 

Ikke noget med lange transportsejladser med ekstra brug af kostbar familie-ferietid eller logistiske udfordringer med dårlig vejrudsigt til transportsejladsen. Her er det bare afsted, iPod’en til anlægget og klimanlægget på behagelige 21 grader.

Mere tid på vandet
Bliv motiveret til en fortsat aktiv sejlsport, få meget mere tid på vandet, og genopdag glæden ved det simple sejlads, få fat i en jolle som passer!Om det er en laser, OK-jolle eller Finnjolle eller andet, det er mindre væsentligt.

Deltag i vintertræningen. I de etablerede Jolle-fleets og få ”puls og vand i håret” hele året rundt!

Kenneth Bøggild, Dansk Finnjolle Klub

Fuld gang i Finnjolle-træningen fra Vallensbæk Sejlklub. Foto: Kenneth Bøggild

Jollesejlads giver styrke, høj puls, timer på vandet og glæde ved sejlsporten året rundt. Foto: Kenneth ggild

content-loader
content-loader
content-loader