Gå til hoved-indhold
Sne og frostgrader kan ikke holde de unge sejlere på land. Foto: Kaløvig BådelaugSejlklubber
Sne og frostgrader kan ikke holde de unge sejlere på land. Foto: Kaløvig Bådelaug

Seje sejlere trodser kulden – Ice Camp & Cup i Kaløvig

Sejlere fra ind- og udland starter for ottende gang sæsonen med Ice Camp træningslejr 25.-26. februar og efterfølgende Ice Cup kapsejlads 4.-5. marts.

Af Sara Sulkjær |

Den årlige Ice Cup i Kaløvig Bådelaug er efterhånden blevet en fast tilbagevendende begivenhed for unge topmotiverede sejlere fra Norge, Sverige, Tyskland og Danmark.

De valfarter alle til Kaløvig i slutningen af februar for at sætte hinanden stævne i sæsonens første kapsejlads.

Alle kan være med

Aktiviteten er arrangeret i samarbejde med Kraftcenter Aarhus. Der startes med en træningslejr, hvor sejlerne kan lade jollen ligge over til den efterfølgende Ice Cup. Arrangementerne er åbne for alle, men traditionelt kommer flest Optier, Zoom8, Europajolle, Laser, Skiff og OK.

Selve Ice Cup’en er en traditionel kapsejlads, dog er det tilladt for de deltagende trænere at coache under sejladserne, hvis man kan holde sig fra at hjælpe de forreste. 

- For Kaløvig er det også vigtigt, at deltagerne hygger sig, understreger ungdomsformand Michael Vogelius i en pressemeddelelse og uddyber:

- Vi sørger for fuld forplejning, underholdning lørdag aften til Ice Cup’en, og så har vi netop købt et stort brændefyret badekar, hvor man kan varme sig inden, eller efter man forsøger sig som vinterbader. 

Som køer på græs

Coach og cheftræner for Kraftcenter Aarhus, Finn Beton, som igen i år at finde blandt trænerne ved årets Ice Camp og Cup, tilføjer:

- Efter en lang vintersæson med indendørsaktiviteter, konditions- og styrketræning i højsædet, er det næsten ligesom at opleve køernes første dag på græs, når sejlerne iler på vandet uden at ænse hverken kulde eller sne, smiler den garvede træner og fortsætter: 

- Sejlerne er læringsvillige og sprængfyldt med energi og forventninger til den nye sæson, og det får vi fornøjelsen af at se kulminere i løbet af de to weekender, træningslejr og stævne står på. Det er en lige stor fornøjelse hver gang. Ganske enkelt, slutter han.

Dansk Sejlunion har valgt også at bidrage til at kickstarte sæsonen ved at gøre Ice Cup’en til den første af årets Tune Up aktiviteter. Næste aktivitet bliver træningslejr i påsken i Hellerup. Læs mere om DS’ forårsaktiviteter her

Se mere om Kaløvigs Ice Camp & Cup her

Vil de unge sejlere prøve sig som vinterbadere, sørger bådelauget for varmen efterfølgende. Foto: Kaløvig Bådelaug

Sejlerne er topmotiverede efter en lang vintersæson. Foto: Kaløvig Bådelaug

Sejlere i flere aldersgrupper finder hvert år vej til Kaløvig. Foto: Kaløvig Bådelaug

content-loader
content-loader
content-loader