Gå til hoved-indhold
Udstyr
Alle måleresultater og andre aspekter omkring bådens trim kan skriver ind i den smarte og gratis app.
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Spinlocks nye Rig-Sense måler er smart

Rig-Sense adskiller sig ved at måle med en konsistent fjeder i composit, der kan kalibreres og ikke ændres over tid eller af temperaturen, fortæller Columbus Marine.

Af Troels Lykke |

Spinlocks nye Rig-Sense er en helt ny og intuitiv rigspændingsmåler til wirer og tovværk i bådens stående rig.

Rig-Sense adskiller sig især ved at måle med en konsistent fjeder i composit, der kan kalibreres og ikke ændres over tid eller på grund af temperatur. Med den tilhørende app er det nemt at føre logbøger over alle målinger af riggen, det fortæller grossisten Columbus Marine i Karlslunde.

Spinlocks nye Rig-Sense rigspændingsmåler er let og ergonomisk udformet, så den kan betjenes med én hånd. Rig-Sense gør det samtidigt enkelt at måle rigspænding direkte i kilo på alle bådens vant og stag af wire eller tovværk.

Det betyder at man ikke behøver en tabel til at konvertere rigmålingerne til kilo, som det er nødvendigt med eksisterende rigspændingsmålere.

Rig-Sense kan måle på wirer og stående rig af tovværk fra 2 mm og op til 5 mm. Målerens enkelte dele er af høj kvalitet, der kan give præcise målinger i mange år.

Tre punkter i måleren

Nyheden er en mekanisk rigmåler, hvor wiren eller linen spændes op over tre punkter i måleren, hvor det midterste trykpunkt er justerbart, i modsætning til eksisterende rigmåler, fortæller Henrik Nielsen fra Columbus Marine.

De to øverste trykpunkter i Rig-Sense er i rustfri stål og følger wirens naturlige bøjning, så der ikke opstår skarpe buk.

Selve målingen sker med en fjeder i et avanceret og kalibreret composit-materiale, der ikke er afhængig af især temperaturen, som de typiske rustfri stål spolefjeder i andre rigmåler. Compositfjederen i Rig-Sense kan ikke korrodere, eller blive overstrukket som stålfjedre. 

Alle måleresultater og andre aspekter omkring bådens trim kan skriver ind i den smarte og gratis app, Rig-Sense Tuning Log, der kan anvendes på iPhone, iPad samt Android smartphones og tablets. 

Appen har et væld af funktionalitet med fx fire redigerbare skabeloner. Man kan oprette flere både i appen, hvor man kan e-maile sine data fra og fx tage billeder til hvert målepunkt.

Let at skifte fra Loos rigmåler

Der medfølger en taske med til at beskytte og bære måleren med og en tabel til at konvertere målinger med den gængse Loos rigmåler til kilo, så gamle målinger med Loos kan sammenlignes med nye målinger med Rig-Sense. 

Rig-Sense kan ses på stand 29 på bådudstillingen Ishøj Havn 28-29-30. august.

Vejledende udsalgspris er 1499 kr. Tilgængelig fra september 2015.

content-loader
content-loader
content-loader