Gå til hoved-indhold
Den gamle jollerampe på Skovshoved Havn var måske ikke køn, men den virkede. Foto: Gentofte havneHavne
Den gamle jollerampe på Skovshoved Havn var måske ikke køn, men den virkede. Foto: Gentofte havne

Ny jollerampe i Skovshoved Havn dur ikke

En test i den forgangne weekend af en ny jollerampe i Helsingør, der har samme udformning som den nye i Skovshoved, faldt helt til jorden. Jollesejlernes dom er klar: Den dur ikke.

Af katrine bertelsen |

I forbindelse med ombygningen af Skovshoved Havn, er der blevet etableret en ny jollerampe. Imidlertid er det jollesejlernes dom, at den ikke fungerer.

På et møde på Skovshoved havn lørdag 11. april blev det oplyst at jollesejlernes indvendinger mod den ny jollerampe blev afvist af arkitekten, som har tegnet havnen. Det forlød, at en tilsvarende udformning fungerer fint i Helsingør lystbådehavn.

Test i Helsingør

I forbindelse med Dansk Sejlunions træningslejr for ungdomssejlere i 49FX, 29ere, Laser , Europa og Surfere i Helsingør i weekenden, var der mulighed for at prøve den nye jollerampe, og høre erfarne jollesejleres og DS-trænernes meninger om rampen.

Rampen er for kort

Svarene var nedslående. Samtlige jollesejlere fandt rampen for kort,  og den korte udformning med en kant gør det umuligt at stå i vandet ved siden af jollen under isætning og optagning.

Kanter giver skader på jollerne

Også trækanten på siderne af rampen kan medføre større risiko for skader på skrog under søsætning og optagning. Nogle sejlere mente at rampehældningen er for stejl og kræver for mange kræfter når en tungere jolle skal slæbes op, og en af trænerne frarådede direkte den aktuelle konstruktion til en ny havn hvor der skal afholdes jollestævner og hyppig træning.

Den dur ikke

En talsmand for Hobie-sejlerne i Skovshoved forstår ikke, at havnen fastholder den jollerampe.

– Den nye jollerampe er ikke egnet til brugere af jollerampen i Skovshoved Havn. Det vil uundgåeligt vil medføre begrænsninger af jollesejlads, ungdomsarbejde samt ældre jolle- og katamaransejlere.  Konstruktionen må ændres til en ordinær velprøvet konstruktion. Vores fine ny havn får et alvorligt problem med den aktuelle rampe, siger Peter Krabbe-Christensen fra Hobie Cat Fleet 815 i Skovshoved.

content-loader
content-loader
content-loader