Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dragster er nærmest et ikon under Fyn Rundt-sejladserne. Den har før slået rekord rundt om øen. Foto: Lars Bo / Ullmann Sails

33 fods Dragster klar med ny mast og laminatsejl

Den 58-årige læge Ejner Kjær fra Aarhus har købt ny mast fra Jan Larsen og nye Ullmann Sails til Dragter fra 1978. Trimaran, der kæntrede forover i 2011, er klar til Palby Fyn Cup.

Af Troels Lykke |

Flere vil nu sejle kapsejlads rundt om Fyn, når starten går i morgen på Nordfyn. 310 både er nu tilmeldt Palby Fyn Cup, viser tilmeldingslisten i Bogense. 

En af deltagerne er trimaranen Dragster, der er en gammel, men hurtig sag, designet af Gert Frederiksen i 1978.

Ejeren af båden, gennem 22 år, Ejner Kjær fra Marselisborg Sejlklub, satser nu ekstra i år under Palby Fyn Cup og senere i BådNyts Silverrudder i Svendborg, hvor han skal sejle båden alene.

Men under sejladsen rundt om Fyn sejler han med Tonny Gadgård, Jesper Nordesgård og Poul Kragehede.

Kulfibermast og fladere storsejl

- Jeg har fået ny lettere mast i kulfiber, den er stadig kun 15 meter høj, men da mine nye laminat-sejl fra Ullmann Sails også er lettere, sparer jeg 100 kilo så båden ku vejer 1430 kilo, siger Ejner Kjær til minbaad.dk, før han sejler mod Bogense Havn klokken 14 i dag i 8-13 m/sek. fra sydvest.

Dragster foventes at være i Bogense i aften klokken 20. Trimaranen vil nu sejle bedre, mener sejleren, der til dagligt er praktiserende læge.

- Jeg fornemmer at båden ikke dykker mere, da storsejlet nu er langt fladere, da jeg har fået laminat-sejl. Vi håber at komme rundt blandt de ti hurtigste på 16-20 timer, fortæller Ejner Kjær, der også har købt en schreacher, en glad genua til let vejr.

Kæntring forover var fredelig

Om kæntringen forover i Palby Fyn Cup i 2011, forklarer han roligt.

- Det var stille og fredesligt. Der kom et kæmpe pust bagfra og båden væltede forover ved Bogø og vi blev samlet op af andre både. Vi var på tre meter vand, men der kom desværre skader på båden.

Denne tur rundt om Fyn bliver mere rolig.

- Det bliver mere fredeligt, jeg kan se der loves 6-7 m/sek. fra sydvest når starten går i morgen, senere falder vinden men ved totiden om natten skulle der komme 8 m/sek. fra syd, men hvis vi bliver sendt bagbord rundt, ser det ud til at vi får kryds i mål i Bogense (om lørdagen, red.)

De to nye sejl blev testet forleden på Aarhusbugten. Foto: Lars Bo /Ullmann Sails

content-loader
content-loader
content-loader