Gå til hoved-indhold
Bo Petersen (billedet) fører OK-VM, a-point med Jørgen Svendsen. Begge sejler i den danske Strandberg-jolle. Foto: Robert DeavesKapsejlads
Bo Petersen (billedet) fører OK-VM, a-point med Jørgen Svendsen. Begge sejler i den danske Strandberg-jolle. Foto: Robert Deaves

OK-jolle VM: Dansk drømmestart

Hellerup-sejlerne Jørgen Svendsen og Bo Petersen ligger nummer et og to ved OK-VM i Quiberon ved Frankrigs Atlanterhavskyst, hvor 105 OK-joller er på startlinjen.

Af Troels Lykke |

Europamester i OK-jollen fra 2014, Jørgen Svendsen og regerende europamester fra 2015 Bo Petersen fra Hellerup Sejlklub, kom forrygende fra start ved første dag af OK Dinghy World Championship i Quiberon, hvor 105 joller sejler med fra ti nationer.

I de to sejladser var masser af sol og vind mellem 8 og 10 m/sek. De to danskere ligger nummer et og to ved mesterskabet.

De ligger a-point. Petersen vandt første sejlads og Svendsen blev nummer to. Og anden sejlads vandt Svendsen og Petersen blev nummer to, viser resultatlisten

Stefan Myralf er også med fremme, der er dog uklarhed om han er disket for tyvstart, som der står i resultatlisten, men ifølge Bo Petersen har Myralf ikke lavet en overtrådt.

Petersen havde håbet på let vind

- Jeg havde håbet på rolig vind, lidt søbrise, det ville passe mig perfekt, men vi havde 10 m/sek. og havde to vidunderlige sejladser. Jeg var heldig i begge starter. I første ræs havde jeg mange kampe med Svendsen og Jim Hunt, siger Bo Petersen i en pressemeddelelse fra OK-klassen, hvor dansk Bo Teglers er præsident.

På facebook forklarer Bo Petersen videre om første sejlads.

- Vi skiller os fra og har en fantastisk duel hele vejen rundt, hvor vi ofte byttede plads. Jeg trækker det længste strå og napper Svendsen med en bådlængde.

Om anden sejlads forklarer 53-årige Bo Petersen, der til dagligt er arkitekt.

- Anden sejlads kommer jeg også fornuftigt afsted og runder 5. Svendsen finder rytmen på første kryds, og runder klart et. Med min lette vægt får jeg hevet tre både hjem, på første skæreside og på anden skæreside, får Svendsen Guds rene ånde. Et kraftigt pust vi andre ikke fik glæde af gjorde, at han stak af. Nu ligger det så dybt i mig, ikke at give op, så alle kræfter blev sat ind på at hente nummer 1. Fik spolet noget af afstanden ind, men selvfølgelig havde Svendsen, pga. sit forspring, sat den i økonomigear, fortæller Petersen og han fortæller videre:

- Jeg kæmpede bravt om andenpladsen med Myralf, og han er ikke sjov at holde bag sig i blæsevejr. Et par gode slag på vinden gjorde, at jeg på sidste kryds fik afstand til Myralf, og kunne sikkert passere mållinien som 2. Stefan på 3. pladsen og Jim Hunt GBR på 4. pladsen. En god dag taget den hårde vind i betragtning og spændende er det, om jeg har overdrevet brugen af min fysik, fortæller Bo Petersen.

Svendsen kæmper med dårligt knæ og ryg

Jørgen Svendsen, der fører VM, fortæller.

- Jeg var overrasket over at det gik så godt, da min fart ikke var så god, da vi havde tune-up-sejlads. I dag (mandag, red.) havde jeg to gode starter, siger Svendsen, der håber at slutte i top 5.

- Min krop er kun til en top 10 placering, mine knæ og ryg er dårlig og jeg har ikke sejlet i to måneder. Det er sidste udkald for mig, så jeg håber på let vind, forklarer 52-årige Jørgen Svendsen.

Resultat efter to sejladser

1  DEN   3 Jorgen SVENDSEN  3

2  DEN   21 Bo PETERSEN  3

3  GBR   11 Jim HUNT  6

4  GER  792 Andre BUDZIEN  11

5  GBR   1 Charlie CUMBLEY  11

6  GBR  2183 Richard BURTON  12

7  NZL  544 Greg WILCOX 17

8  POL   1 Thomasz GAJ  18

9  SWE  100 Thomas HANSSON-MILD  19

10  SWE  2797 Mats CAAP 23

105 OK-joller er til VM. Foto: Robert Deaves

content-loader
content-loader
content-loader