Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Alle spanter er på plads. Nu skal sidstefinpudsning lgøres klar, før den beklædes med 20 millimeter skumplader fra HF marine i Svendborg. Foto: Johan Joensen

Dansk 5.5 meter med John Mast klar til marts

Bådebygger Jørgen Jensen og designer Johan Joensen bygger nu NewNordic 5.5 til Jesper Bank og mandskab, der skal træne i den til marts. John Mast i alu vælges til.

Af Troels Lykke |

NewNordic 5.5 skal stå klar midt i marts for at blive kørt til Mallorca, hvor Jesper Bank fra Elvstrøm Sails vil teste båden.

Derefter kommer den tilbage til Danmark og bliver trimmet  mere inden VM sejles i august i Øresund, hvor KDY holder mesterskabet for 5.5 metere.

- Pluggen er nu sat op i værkstedet. Det er virkelig lækkert at se båden i 1:1 på gulvet. Den ser præcis ud som forventet. Vi glæder os rigtig meget til at klæde skroget op i det nye år. Samtidig vil vi påbegynde arbejdet med dæk og cockpit, hvor antallet af trimliner er et enormt puslespil, som skal gå op, forklarer Johan Joensen.

Bådebygger Jørgen Jensen uddyber.

- Vi har skåret alle spanter ud og brugt de fineste og mest præcise computerstyrede maskiner. Alle spanter er på plads og passer perfekt. Nu skal den sidste finpudsning lige gøres klar, og så er vi klar til at beklæde dem med 20 millimeter skumplader fra HF marine i Svendborg.

Kulfibermast er valgt fra

I 5.5 meter klassen sejler de fleste med kulfibermast, men NewNordic 5.5 meteren bliver med en dansk alu-mast.

- Vi har haft besøg Steen Christensen fra John Mast på værkstedet og der er blevet snakket rig, vi har valgt en alu-mast da vi mener den giver os meget bedre muligheder mht. trimmet. Kulfiber er simpelhen for stift til en 5.5 meter efter vores mening, forklarer Johan Joensen til minbaad.dk.

Bådtypen, der før var olympisk, og som Paul Elvstrøm vandt VM i for 50 år siden, er vældig slank, som det ses.

- Det er en genial bådtype med mange udfordringer for en bådebygger, siger Jørgen Jensen fra København.

5.5 meteren laves ud fra en boksregel, som også America's Cup-bådene i sin tid blev det.

content-loader
content-loader
content-loader