Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Beslag fra Ronstan er ved at blive monteret i Allerød. Båd er netop malet får åbent hus.

Se ny dansk 5.5 meter i Allerød

I dag lørdag 2. april er der åbent hus, hvor bådebygger Jørgen Jensen og designer Johan Joensen viser 5.5 meteren frem med New Nordic design. En båd Jesper Bank sejler VM i.

 

Af Troels Lykke |

De sidste par uger har Jørgen Jensen og Johan Joensen arbejdet meget med placeringer af hal skøder og trimliner, på båden.  Noget der tager tid og noget som Jesper Bank er ind over.

Det er nemlig ham, der skal sejle båden til juli ud for Skovshoved Havn, når der sejles VM i 5.5 meter, 50 år efter Paul Elvstrøm vandt i klassen.

- På en 5.5 meter er der en snor til alle tænkelige funktioner, og de skal placeres rigtigt, så der har været en god og konstruktiv dialog med Jesper Bank og hans besætning, om alle aspekter af båden, fortæller Johan Joensen til minbaad.dk.

Båd skal til Mallorca

Kølen er under støbning og forventes monteret lige op til afgang mod Palma de Mallorca, hvor båden skal sejles ind og trimmes fra april af. Et sted hvor Jesper Bank til dagligt arbejder for Elvstrøm Sails. 

- Jeg havde en samtale med Jesper i dag (onsdag) om de sidste detaljer på sejlene, og der bliver super spændende at se hvad Elvstrøm Sails kommer op med, siger Johan Joensen, der selv finansierer bådens bygning.

Åbent Hus i Allerød

Han har sammen med Jørgen Jensen arrangeret et lille åbent hus arrangement 2/4 fra klokken 12.00 - 16.00. Adressen er NewNordic 5.5 Racing Yacht, Solvang 23, 3450 Allerød

Alle interesserede kan komme forbi og snuse lidt til båden. Der vil også være fagfolk fra HF-Marine i Svendborg og Elvstrøm Sails tilstede, og Johan Joensen vil nok holde en lille tale hvor han fortæller lidt om det danske projektet med danske projekter.

Der findes også et andet dansk projekt, hvor Bo Selko er rorsmand, det hold er lige nu i Berlin for at dyste i deres 5.5 meter. Læs mere om klassen

Johan Joensen har travlt. Båden er bygget til at være hurtig til VM i 5.5 meter på Øresund. Designeren håber på at klassen kan vokse sig stor i Danmark.

content-loader
content-loader
content-loader