Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er blandt andet 29'er-sejlerne, der går glip af årets ungdoms-VM. Arkivfoto

Danskernes drømmetur afblæst - vinterens ungdoms-VM 2020 i Brasilien aflyst

Verdens største sejlsportstalenter mødes ikke i 2020. Det planlagte december-VM i Sydamerika er netop aflyst grundet Covid-19 og usikkerheden, der følger i kølvandet på virussen.

Af Sara Sulkjær |

I 50 år har ungdomssejlernes VM samlet de bedste, unge atleter fra over 60 nationer. Men 2020 bliver en undtagelse.

Den omfattende corona-pandemi sætter en kæp i hjulet for mesterskabet, der skulle være sejlet i dagene mellem den 12. og 19. december i brasilianske Salvador.

Vil sikre sundhed og velvære

I stedet må de største talenter i 29'er, 420, Laser Radial, Nacra 15 og RS:X nyde julestemningen i hjemmet. 

Med de impliceredes, der ikke blot tæller atleterne selv, men også deres familier og øvrige følgeskab, helbred in mente har arrangørerne valgt at strege årets højdepunkt for ungdomssejlerne i kalenderen:

- World Sailings bestyrelse og Confederação Brasileira de Vela (CBVela) blev enige om at aflyse eventen af hensyn til de globale rejserestriktioner og for at sikre atleters, træneres, forældres, officials og leverandørernes sundhed og velvære, skriver World Sailing, det internationale sejlsportsforbund, i en pressemeddelelse.

Diskuterer udskydelse

Hvorvidt sejlerne senere får lejlighed til at kapsejle i brasiliansk farvand er uvist. World Sailing og de lokale arrangører diskuterer i øjeblikket muligheden for at udskyde mesterskabet - hvornår sejladserne i så fald ville kunne skydes i gang, er fortsat vanskeligt at spå om.

Ét står dog klart: Det hollandske ungdoms-VM i juli 2021 afholdes fortsat efter planen.

content-loader
content-loader
content-loader