minbaad.dk
mandag 23. april

Lærke, tv., og Iben er fremtidens OL-bud, ifølge Pierre Baad.

VM-sølvvindere i 29er har olympisk potentiale

Det vurderer deres kraftcenter-træner i Aarhus, Pierre Baad. Lærke Graversen og Iben Nielsby Christensen er fysisk og mentalt stærkere end for få måneder siden. 49erFX ligger lige for.

Kapsejlads | 05-01-2016 14:11 | Af  Troels Lykke

18-årige rorsmand Lærke Graversen fra Fredericia Sejlklub og hendes jævnaldrende gast, Iben Nielsby Christensen fra Aarhus, vandt VM-sølv i 29er for kvinder i Langkawi, Malaysia.

Det skete i stævnet ISAF Youth World Championship, der svarer til et mini-OL for unge op til 19 år.

Begge sejlere træner til dagligt i Kraftcenter Aarhus, hvor der findes tolv aktive hold til den livlige 29er, hvor gasten står i trapez.

Stævnet bar præg af en konstant vind på omkring ni m/sek. Og netop i den vindstyrke har den danske duo forbedret sig, fortæller deres Team Danmark Kraftcenter-træner Pierre Baad til Århus Stiftstidende/minbaad.dk.

Verdensklasse og stærk gast

- De to er rigtig, rigtige dygtigere verdensklasse-sejlere, men de har tidligere manglet fart i hård luft, men det har de fået styr på i fire træningslejre i Kaløvig og i København sidste år. Gasten Iben er samtidig blandt de stærkeste i 29erfeltet, hun har en stærk overkrop og kan holde kroppen roligt, hvilket er vigtigt, når man står i trapez og vil overføre kræfter til båden. Hun træner også en del fysisk med andre fra hendes Team Danmark-klasse på Marselisborg Gymnasium, og med andre elever, der også er støttet af ESAA (Elite Sports Akademi Aarhus), siger Pierre Baad, der også er far til Ida Marie Baad, VM-bronzevinder i den olympiske 49erFX og i den bådtype kan han sagtens se at  Lærke Graversen og Iben Nielsby Christensen, gå videre til.

- De viste ved stævnet, at de kan tage gode beslutninger under pres. De har før været lidt humør-sejlere, men nu kan de tåle at få tæsk og stadig rejse sig bagefter. De er blevet mentalt stærke, forklarer Pierre Baad.

Se danskerne sejle i Malaysia:

Bookmark and Share




FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET