Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lærke, tv., og Iben er fremtidens OL-bud, ifølge Pierre Baad.

VM-sølvvindere i 29er har olympisk potentiale

Det vurderer deres kraftcenter-træner i Aarhus, Pierre Baad. Lærke Graversen og Iben Nielsby Christensen er fysisk og mentalt stærkere end for få måneder siden. 49erFX ligger lige for.

Af Troels Lykke |

18-årige rorsmand Lærke Graversen fra Fredericia Sejlklub og hendes jævnaldrende gast, Iben Nielsby Christensen fra Aarhus, vandt VM-sølv i 29er for kvinder i Langkawi, Malaysia.

Det skete i stævnet ISAF Youth World Championship, der svarer til et mini-OL for unge op til 19 år.

Begge sejlere træner til dagligt i Kraftcenter Aarhus, hvor der findes tolv aktive hold til den livlige 29er, hvor gasten står i trapez.

Stævnet bar præg af en konstant vind på omkring ni m/sek. Og netop i den vindstyrke har den danske duo forbedret sig, fortæller deres Team Danmark Kraftcenter-træner Pierre Baad til Århus Stiftstidende/minbaad.dk.

Verdensklasse og stærk gast

- De to er rigtig, rigtige dygtigere verdensklasse-sejlere, men de har tidligere manglet fart i hård luft, men det har de fået styr på i fire træningslejre i Kaløvig og i København sidste år. Gasten Iben er samtidig blandt de stærkeste i 29erfeltet, hun har en stærk overkrop og kan holde kroppen roligt, hvilket er vigtigt, når man står i trapez og vil overføre kræfter til båden. Hun træner også en del fysisk med andre fra hendes Team Danmark-klasse på Marselisborg Gymnasium, og med andre elever, der også er støttet af ESAA (Elite Sports Akademi Aarhus), siger Pierre Baad, der også er far til Ida Marie Baad, VM-bronzevinder i den olympiske 49erFX og i den bådtype kan han sagtens se at  Lærke Graversen og Iben Nielsby Christensen, gå videre til.

- De viste ved stævnet, at de kan tage gode beslutninger under pres. De har før været lidt humør-sejlere, men nu kan de tåle at få tæsk og stadig rejse sig bagefter. De er blevet mentalt stærke, forklarer Pierre Baad.

Se danskerne sejle i Malaysia:

 

100 danske opti-sejlere var til påskestævne på Gardasøen - Magnus Heegaard bedste dansker

1000 opti-sejlere brugte traditionen tro påsken ved Gardasøen, hvor det 37. Lake Garda Opti Meet blev afviklet. Bedste dansker blev Magnus Heegaard på en 20. plads efter dage med atypisk gardavejr. Laser-sejlere sejlede længere syd på Gardasøen, hvor vejret også drillede.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites