Gå til hoved-indhold
Mira, Halmø og Lilla Dan på Øresund. Foto: GrabowskiKort Nyt
Mira, Halmø og Lilla Dan på Øresund. Foto: Grabowski

Oplev skonnerterne på land i april

Læg vejen forbi Gilleleje eller Svendborg og se sejlskibene uden vand under kølen.

Af Sara Sulkjær |

Mens skibene har ligget i vinteroplæg, er der blevet arbejdet under “husene” af teltdug på Mira, Halmø og Lilla Dan. I april skal alle tre skonnerter så på værft til det årlige værftsophold med efterfølgende syn af Søfartsstyrelsen, som er alles garanti for den optimale sikkerhed om bord.

Se skroget under vandlinjen 

Der lakeres mange, mange kvadratmeter ombord på master, bomme og dørk i pantry, salon og banje. På Lilla Dan er riggen til stormasten igennem det store vedligehold i år, og på Mira bliver sort- og gråvandsystemet udskiftet.

Lilla Dan er på værft i Svendborg hos Ring Andersen fra 4.-16. april, hvor også Skonnerten Halmø vil være i april. Her har du mulighed for at se skibene på land, og det arbejde der pågår med slibning, kalfatring og maling af kølen og den del af skroget, der ligger under vandlinjen, når skibene er i vandet. Skonnerten Mira er på værft i Gilleleje fra 18.-22. april 2016.

- Efter værftsophold er alle tre skonnerter klar til den årlige gennemgang med klasseselskab og Søfartsstyrelsen, så vi igen i år kan give mange mennesker fantastiske sejloplevelser med godkendte sejlskibe, skriver De Forende Sejlskibe* i en pressemeddelelse. 

Du kan også sejle med

Ud over de korte sejlture ud fra København tilbyder foreningen i år også sejltogter til Bornholm og i det Sydfynske Øhav. Læs mere om sejltogterne her.  

*Om De Forenede Sejlskibe

De Forenede Sejlskibe udlejer de tre historiske skonnerter, som til daglig har hjemhavn ved kajen bag Admiral Hotel tæt på Nyhavn. Her fungerer de som et maritimt og aktivt oplevelsescenter med aktiviteter lige fra konferencer, teambuilding og andre erhvervsrelaterede arrangementer til skønne sejlferier, dagture, events, fester, togter m.m.

content-loader
content-loader
content-loader