Gå til hoved-indhold
Den 100-årige Marstal-skonnert Fulton lagde til ved Svendborgs Træskibsbroen tirsdag eftermiddag. Leder af Maritimt Center, Jay Brun Jensen (t.h.), kikkede om bord og lykønskede skipper Jakob Jensen. Foto: Søren Stidsholt NielsenKort Nyt
Den 100-årige Marstal-skonnert Fulton lagde til ved Svendborgs Træskibsbroen tirsdag eftermiddag. Leder af Maritimt Center, Jay Brun Jensen (t.h.), kikkede om bord og lykønskede skipper Jakob Jensen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Fulton fejrer 100 år i Marstal

I dag onsdag sejler Fulton fra Svendborg med kurs mod Ærø. Torsdag kl. 10 står den 100-årige ud af Marstal Havn med festlig flagning over mastetoppene, skriver fyens.dk

Af Søren Stidsholt Nielsen |

I morgen torsdag, 26. marts, er det præcis 100 år siden Fulton første gang stak stævnen i vandet.

Den tremastede skonnert bygget til New Foundland-farten løb denne dag af stabelen hos C. L. Johansens værft i Marstal. Samme værft byggede i øvrigt året før den tomastede Bonavista.

I jubilæumsåret er Fulton stukket til søs nogle uger tidligere end normalt, og tirsdag eftermiddag gjorde den fast ved Træskibsbroen i Svendborg.

Her benyttede Fultons tidligere styrmand gennem i alt ti år, leder af Maritimt Center i Svendborg, Jan Jay Brun Jensen, lejligheden til at lykønske den nuværende skipper, Jakob Jensen. De to nåede at makke sammen en sæson midt i 1990'erne. Dengang sejlede skipperen matros.

- Vi er inde i en rigtig god gænge. Vi har booket 30 lejrskoler hen over sæsonen. Det er alt udsolgt, siger en glad Jakob Jensen til Fyens.dk.

Kurs mod Ærø

I dag onsdag sejler Fulton fra Svendborg med kurs mod Ærø. Torsdag kl. 10 står den 100-årige ud af Marstal Havn med festlig flagning over mastetoppene.

Den mere officielle markering af jubilæet finder sted ved Amaliehaven i København den 3. september.

I starten af maj markeres 100-året også i form af en sejlads med handicappede i forbindelse med venneforeningens generalforsamling i Middelfart. I juli sejler Fulton med i den traditionelle Fyn rundt for bevaringsværdige sejlskibe med mål i Svendborg. I september sejler Fulton Limfjorden Rundt.

Skonnerten meldes i fin form og har vinterens løb fået helt ny kabys med dieseldrevet komfur.

Siden 1970 er det historiske sejlskib ejet af Nationalmuseet og drives i dag af Fulton-Fonden i Assens.

Kilde: fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader