Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blev den erfarne Anna Livbjerg der vandt guld. Privatfoto.

E-joller: Anna Livbjerg vinder Sail Extreme blandt 47 joller

Under Sail Extreme i Kerteminde i pinsen sejlede europajollerne deres tredje udtagelse til sommerens internationale stævner. Seks-dobbelte VM-vinder Anna Livbjerg leverede stabil serie i let vejr, og tog guldet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Pinsen bød på en del aktivitet på havnen i Kerteminde, som igen i år afholdt Sail Extreme. Her deltog også europajoller, helt præcis 47 sejlere stillede til start.

Udtagelse til internationale stævner

Stævnet var 3. udtagelse til sommerens internationale stævner. De to første udtagelser blev sejlet i efteråret.

VM for e-joller sejles i år i Kühlungsborn i Tyskland ud mod Østersøen, og EM på Gardasøen i Italien.

De to stævnedage bød på let vejr fra øst, og med lidt strøm blev det da også til et par omstarter. Herefter var der igen gode starter at observere fra sejlerne, og der blev afviklet otte gode sejladser.

Stabil serie gav guld

Det blev den seks-dobbelte verdensmester, Anna Livbjerg fra Kaløvig Bådelaug, som løb med guldet efter en serie på 3,1,2,1,2,1,1,3. Livbjerg formåede at læse vinden og lægge en god strategi banen rundt, hvilket var vigtigt i den lette vind.

Hos drengene vandt Oliver Ørting fra Præstø Sejlklub, med 19 totale point, 8 point efter Anna Livbjerg.

Andenpladsen hos henholdsvis pigerne og drengene gik til Josefine Robl fra Kaløvig Bådelaug og Rasmus Lumbye Mikkelsen fra Dyvig Bådelaug. Tredjepladsen gik til søskendeparret Marie og Kristian Præst som begge sejler for Kaløvig Bådelaug.

Nye sejlere i klassen

Med 47 startende e-joller er jollen igen på rette spor, idet mange nye sejlere er startet og deltager i stævnerne.

Sidste udtagelse til de internationale stævner sejles i Aarhus d. 2.- 3. juni, hvor Dansk Sejlunion afholder Grand Prix for ungdomsklasserne.

content-loader
content-loader
content-loader