Gå til hoved-indhold
Det er en markant idrætspræstation. Anne-Marie Rindoms guldmedalje ved VM er i en olympisk disciplin, siger DIF-direktør Mølholm. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Det er en markant idrætspræstation. Anne-Marie Rindoms guldmedalje ved VM er i en olympisk disciplin, siger DIF-direktør Mølholm. Foto: Troels Lykke

Rindom nomineret til Årets Sportsnavn efter lukketid

For første gang i Jyllands-Postens 25-årige pris har komitéen valgt at efternominere en atlet. Årsagen er at Anne-Marie Rindoms VM-guldmedalje i Laser Radial først kom 26. november.

Af Troels Lykke |

Der vil i år være fire kandidater at tage stilling til, når Jyllands-Postens og Danmarks Idrætsforbunds elitepris Årets Sportsnavn skal uddeles.

For første gang i prisens 25-årige historie har komitéen bag valgt at efternominere en dansk atlet. Årsagen er den danske sejler Anne-Marie Rindoms guldmedalje i disciplinen Laser Radial ved VM i Oman 26. november.

Dermed tilslutter hun sig feltet af nominerede til prisen bestående af svømmeren Jeanette Ottesen, orienteringsløberen Maja Alm og kajakroeren Rene Holten Poulsen.

Direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, forklarer, at nomineringen af Anne-Marie Rindom først kommer nu, da hendes VM-guld fandt sted sent på året, hvor de første nomineringer var blevet offentliggjort.

»Det er en markant idrætspræstation, der ikke skal negligeres. Anne-Marie Rindoms guldmedalje ved VM i en olympisk disciplin lover netop godt for det kommende OL. Det ville ikke give nogen mening ikke at nominere hende,« siger Morten Mølholm til Jyllands-Posten.

Danmarks Idrætsforbunds direktør påpeger, at komitéen alle år har haft mulighed for at føje en ekstra kandidat til de i forvejen tre nominerede. Men det er først i år, at en dansk præstation sent på året har haft en så ekstraordinær karakter, at man har valgt at tage den option i brug.

Potentiale til endnu mere

Anne-Marie Rindom befinder sig i øjeblikket i brasilianske Rio de Janeiro, hvor hun sammen med en række af landets bedste sejlere forbereder sig på næste års OL.

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, kalder Anne-Marie Rindom for en sejler, der stadig har potentialet til at nå op på et endnu højere niveau.

»Anne-Marie er typen, der glæder sig, når der er pres på. I de situationer vokser hun og sætter en god præstation sammen. Hun har potentialet til at også at vinde det guld ved OL, som hun gjorde til VM,« siger Thomas Jacobsen til Jyllands-Posten.

Prisen som Årets Sportsnavn uddeles ved showet Sport 2015 i Boxen i Herning den 9. januar. Formand for komitéen er kulturminister Bertel Haarder. Foto: Dennis Paaske

content-loader
content-loader
content-loader