Gå til hoved-indhold
Nyfriserede topsejlere. Fra venstre: Anne-Marie Rindom, Anette Viborg, Lærke Graversen, Iben Nielsby Christensen, Maiken Schütt og Anne-Julie Schütt. PR-fotoKapsejlads
Nyfriserede topsejlere. Fra venstre: Anne-Marie Rindom, Anette Viborg, Lærke Graversen, Iben Nielsby Christensen, Maiken Schütt og Anne-Julie Schütt. PR-foto

Girlpower hædret i Horsens med ny aftale

Der var girlpower i Horsens Sejlklub tirsdag, hvor Team Danmark og Horsens Kommune underskrev en ny samarbejdsaftale om talentudvikling i byen. 29er-VM sølvvindere var der også.

Af Troels Lykke |

En festlig aften i Horsens Sejlklub med Team Danmark, Horsens Kommune og masser af talenter.

Horsens Sejlklub var tirsdag aften rammen for, at Horsens Kommune endnu engang underskrev en samarbejdsaftale, der skal fremme vilkårene for kommunens eliteidræt, lyder det i en pressemeddelelse fra Horsens Sejlklub.

Det var ikke helt tilfældigt, at arrangementet fandt sted i Horsens Sejlklub, der gennem tiden har skabt mange talenter.

De fire ’Horsens til OL’-piger, Søstrene Schütt fra 49erFX, Anette Viborg fra Nacra 17 og verdensmester i Laser Radial, Anne-Marie Rindom, er alle produkter af et godt talentudviklingsmiljø i sejlklubben, og der var rosende ord til både klubben og byen fra Team Danmark-direktøren.

En talstærk gruppe var mødt op til arrangementet, hvor Team Danmarks direktør, Lone Hansen, og Horsens bys borgmester, Peter Sørensen, startede med at underskrive den nye samarbejdsaftale.

Oplæg fra Team Danmark om talentmiljøer

Efter den formelle del var klaret, holdt Lone Hansen oplæg om, hvor vigtigt det er at have gode talentmiljøer rundt i Danmark, for at Team Danmark kan producere eliteatleter på højt internationalt niveau.

’Horsens til OL’-sejlerne gav hver en status på deres kampagner, hvor alle er midt i OL-udtagelserne. Det kunne tydeligt mærkes, hvordan Horsens til OL-projektet har skabt en fællesskabsfølelse i byen, og pigerne inspirerer både byens virksomheder og også nye unge talenter på vej op.

29ere hjem med medaljer

Sådan to unge talenter kom også på besøg. Iben Nielsby og Lærke Graversen var samme dag vendt hjem fra Malaysia, hvor de over jul og nytår vandt sølv ved U-VM i 29er. Iben Nielsby er opvokset i Horsens Sejlklub, mens Lærke Graversen er fra Fredericia Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader