Gå til hoved-indhold
Frank Berg og Martin Hejlsberg smilte i dag. De fik nemlig 200 euro retur for deres startgebyr i Star-stævnet. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Frank Berg og Martin Hejlsberg smilte i dag. De fik nemlig 200 euro retur for deres startgebyr i Star-stævnet. Foto: Troels Lykke

Startgebyr retur i Star-stævne - kun Jensen og Jeppesen videre

Star Sailors League med 86 hold i Hamborg fik i dag startgebyr på 1.500 kroner retur. - Det er simpethen fantastisk, vi har både fået burgere og masser af rom og cola, siger Frank Berg.

 

Af Troels Lykke, Hamborg |

Star Sailors League er stjernebesat med ti hold, der har olympiske medaljer, herunder Torben Grael fra Brasilien, men også polaken Mateusz Kuznierewicz, der står på terrassen og tager en smilende selfi.

Ved siden af står vi med Hellerup-sejlerne Frank Berg og Martin Hejlsberg.

Polaken fører her i Hamborg og der er 25.000 schweizer frank til vinderbåden, ud af en samlet præmiesum på 100.000 schweizer frank, svarende til 678.000 kr.

Nationalhelt

Jeg spørger den høje polak, der før har været nationalhelt i sit hjemland, hvilke medaljer han har sejlet hjem til OL i Finnjolle.

- En guld i Altanta og bronze i Athen. Bjørn Westergaard var med i Atlanta. Og Stig Westergaard vandt VM og EM, det år jeg startede med at sejle Finnjolle, siger han tørt og smiler. Frank Berg bliver helt stille.

- Altså de Finnjolle-sejlere fra OL er super gode og de kan gå lige over i en Starbåd og vinde, siger Frank Berg, der selv lige har solgt sin Finnjolle.

Bag os er 86 Starbåde her på Alster See i Hamborg. Der ventes på, at der kan sejles, vinden er fin, men den springer for meget, derfor er der ventetid, lyder den kryptiske forklaring, for vinden står i samme retning. Se live her snart

Tre sejladser i dag - 30 går videre

Der skal sejles tre sejladser i dag, hvor det skal afgøres hvem af de 30 bade, der går videre. Af danske sejlere er det kun Sønderborg-holdet med Johnny Jensen og Frederik Jeppesen, der ligger til at gå videre. De er på en 22. plads.

Næste danske hold er Rune Schytt og Henrik Ahrentzen fra Troense Bådelaug, de er på en 33. plads.

Frank Berg og Martin Hejlsberg er på en 46. plads og forventer ikke at komme i top 30.

- Vi skal virkelig være heldige, hvis vi ikke bliver slået ud i dag, men super stævne og simpelthen fantastisk at vi får startgebyr retur. De har givet masser af rom og cola, alt det vi kunne drikke og burgere har vi også fået, og vi bliver inviteret til middage, siger  Frank Berg.

Ifølge arrangørerne skal startgebyret kun ses som et depositum for at de møder op til stævnet, hvor 14 både udeblev.

Niels Thrysø og Flemming Sørensen er pt. bedste danske besætning, men ikke i Hamborg. Det har været stolpe ud for Troense-holdet, der er på en 66. plads, viser resultatlisten. Foto: Troels Lykke

Mateusz Kuznierewicz og gast fører stævnet i Hamborg. Foto: Marc R/S

content-loader
content-loader
content-loader