Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
33 H-både starter torsdag i Hundige. Foto: Eik Brandsgaard.

H-både lokker med DM-tilskud i Hundige

Har man ikke har deltaget i de sidste tre DMer er der et økonomisk tilskud at hente. Eller hvis besætning er under 30 år. DM starter i morge torsdag i Køge Bugt. 33 både er klar.

Af Ricky Hansen |

Sejlklubben Køge Bugt afholder DIF DM for H-bådene fra på torsdag med 33 både til start.

31 både fra hele landet er tilmeldt inklusive deltagere fra Tyskland, Finland og Sverige. Sidste år deltog 36 hold i Vejle, der er et af epicentrene i klassen.

Mere end 30 frivillige fra Sejlklubben Køge Bugt, som også afholdte VM for H-bådene i 2004 har arbejdet hele vinteren for at skabe et stævne, som bliver ud over det sædvanlige.

Og H-båds klubbens formand Henrik Toft har med bestyrelsen sørger for at det nu er endnu mere attraktivt at sejle DM i bådklassen fra 1967.

- H-båds klubben tilbyder økonomisk tilskud til gamle skippere som er faldet lidt af på den de sidste år. Så hvis man ikke har deltaget i de sidste 3 Danmarksmesterskaber, så er der et kontant økonomisk tilskud at hente.  Som andre klassebåds sejlere er H-båds sejlerne lidt grå i toppen, derfor har man også valgt at tilbyde økonomisk støtte til ungdomsbesætninger, hvor gennemsnitsalderen max. må være 30 år, forklarer Henrik Toft, der selv sejler med hos Ole Engblom fra Sejlklubben Frem.

Beach Party

Der er planlagt Beach Party af stævneleder Axel Bøggild fra SKB, men der er også konkurrencer hvor de ikke så heldige på vandet får en chance for revanche i andet end H-båds sejlads. Et populært jazzorkester vil give den gas, mens sejlerne får chancen for at fugte ganen med moleøl.

Sejladserne foregår ud for Hundige Havn, hvor man forsøger at lave sejladserne så publikumsvenlige som muligt.

Vinder Claus Høj Jensen for 7. gang i træk

Høj Jensen-sejlmager Claus Høj Jensen kan vinde DM for 7. gang i træk og det bliver hans vejr med frisk luft, hvor hans helt unge og meget tunge gaster sørger for god fart. 

Poul Jensen fra Thisted Sejlklub er den skipper lige nu, som kan sætte en kæp i hjulet.

Besætningen fra Thisted har de sidste 2 stævner presset den hurtige sejlmager til det yderste, så måske er det den kommende weekend at de får det held de så længe har opsøgt.

content-loader
content-loader
content-loader