Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Paul accepterede aldrig tingenes tilstand. Han sagde som en af de første at det skulle være vildt til OL med levende både. Foto: Elvstrøm Sails

Finn 'Beton': Elvstrøm drak kun én øl

Aarhus-træner mødte Paul Elvstrøm flere gange. En sen aften hvor mange var ude og drikke et par øl før dagens næste sejlads, stod Elvstrøm i Kiel og så på Tornado-sejl - trods to førstepladser.

Af Troels Lykke |

Cheftræner i Team Danmarks elitecenter i Aarhus, Finn ’Beton’ Jensen, har mødt Paul Elvstrøm flere gange og opfatter ham som fair. Blandt andet mødte han ham til VM i 505 i Japan midt i 80erne, hvor Århus-sejleren gastede for Jørgen Holm.

- Det var helt hysterisk da Paul Elvstrøm var til VM i Japan, alle skulle fotograferes med ham. Det var ikke set før i sejlsport, at man havde en rockstjerne. Paul Elvstrøm var hyggelig, men valgte sin fortrolighed med omhu. Man kunne godt drikke en øl med ham, men han tog kun en øl og var seriøs, forklarer Aarhus-træneren.

- I Kiel mødte vi ham et år senere og en aften, hvor vi skulle hjem, efter at have drukket et par øl, stod han nede på havnen og så på sit sejl, der var hejst op som det eneste sejl på havnen. Vi spurgte ham om det ikke var gået godt (med Tornado-sejlads, red.). Han sagde: ’jo, jeg vandt begge sejladser, jeg aner bare ikke hvorfor jeg gjorde det’, sagde han, forklarer Finn ’Beton’ Jensen til Aarhus Stiftstidende og minbaad.dk.

Kun tre bådtyper til OL

Han husker mest Paul Elvstrøm for hans moderne indstilling til sejlsporten.

- Paul accepterede aldrig tingenes tilstand. Han sagde som en af de første at det skulle være vildt til OL med levende både, der har aktion, og foreslog at man skulle sejle i katamaran, 18-footer og surfbræt. Alle de andre klasser kunne man bare sejle VM i. Paul var forud for sin tid. Han havde for længst forstået tv-mediet.

Iværksætter var han også.

- Samtidig var han en iværksætter, der førte ting ud i livet, fx en smart svømmevest han udviklede, fordi han selv var ved at drukne under træning, fortæller Finn ’Beton’ Jensen, der på et tidspunkt fik et postkort fra Paul Elvstrøm fordi han havde læst at Aarhus-træneren kørte en motiverende træning, der ikke var hysterisk.

content-loader
content-loader
content-loader