Gå til hoved-indhold
Henning Wermuth fra Marinelec.dk kommer her med guide til sikker singlehand-sejlads.Udstyr
Henning Wermuth fra Marinelec.dk kommer her med guide til sikker singlehand-sejlads.

Singlehanded - produkter du skal have ombord

Personlig nødsender uden MMSI-nummer, badestige og æggeur. Henning Wermuth fra marinelec.dk guider single-sejlerne til sikker sejlads.

Af Sara Sulkjær |

Singlehand-sejladsen har vundet indpas i dansk sejlsport, hvor stadigt flere sejler alene. Men hvordan sikre, at turen stadig foregår sikkerhedsmæssigt forsvarligt uden en hel besætning ombord?

Henning Wermuth fra marinelec.dk, som hovedsagligt sælger sikkerhedsudstyr til sejlere, kommer her med fem produkter, du altid skal have ombord som singlehand-sejlere. 

I øvrigt mener han, at længere singlehand-sejladser som Silverrudder er uforsvarligt. Dette kan du læse mere om i opfølgende artikel her på minbaad.dk.

1. Personlig nødsender

Med en personlig nødsender kan du altid tilkalde hjælp - også hvis du falder i vandet. PLB'en skal aktiveres mauelt og sender din position videre til Søredningstjenesten. 

Det er muligt at ansøge om MMSI-nummer uden et radiocertifikat, forklarer Henning Wermuth. Det har han selv op til flere kunder, der har gjort. 

Læs mere om nødsenderen på billedet hos marinelec.dk her

----------

2. Badestige

Det kan være svært at komme ombord, hvis man først havner i baljen. Derfor er en stige, som kan udløses fra vandet, af stor betydning. Dette har vi også tidligere set eksempler på, fortæller Henning Wermuth.

Se denne badestige hos Palby Marine her

----------

3. Æggeur

Et æggeur er vigtigt at have ombord, da det for mange er svært at holde sig vågne over længere strækninger, mener Henning Wermuth. 

Køb dette æggeur til 37,00 kroner her

----------

4. AIS-transponder

Med en AIS-transponder, som kan række 25 sømil, har du en længere rækkevidde sammenlignet med andre produkter. Således er der større chance for, at signalet med din position opfanges. 

Køb denne transponder for 6.795,00 kroner hos Marineelec.dk her

----------

5. Redningsvest

Den skal man altid have på. Al den tid, jeg har sejlet, har jeg i hvert båret den, lyder den simple konklusion fra Henning Wermuth. 

Køb redningsvesten på tilbud for knap 800 kroner hos Hellers her

content-loader
content-loader
content-loader