Gå til hoved-indhold
På blot to dage havde 100 sejlere tilmeldt sig dette års Silverrudder. Her billede fra 2015-udgaven. Foto: Troels LykkeKapsejlads
På blot to dage havde 100 sejlere tilmeldt sig dette års Silverrudder. Her billede fra 2015-udgaven. Foto: Troels Lykke

Sikkerhedsekspert: Silverrudder uforsvarligt uden søvn

Ét døgns sejlads, rundt om Fyn uden sammenhængende søvn, er uansvarligt, mener Henning Wermuth, som har 30 års erfaring i salg af sikkerhedsudstyr.

Af Sara Sulkjær |

- For mit vedkommende mener jeg, at Silverrudder er uforsvarligt i danske farvande. Det er de færreste, der kan holde sig vågne i 24 timer.

Sådan fortæller Henning Wermuth fra marinelec.dk. Han har solgt sikkerhedsudstyr til sejlere de sidste 30 år og er bestemt ikke begejstret for de længere single-sejladser, som vinder stærkt indpas i disse år. 

Ikke ansvarligt med singlehand i DK 

Den erfarne forhandler henviser specielt til reglen om behørigt udkig, som han mener, er svær at overholde her i Danmark. 

- Hvis det er singlehand-sejladser i flere døgn, skal du ikke gøre det i dansk farvande. Her er ingen længere strækninger, hvor du kan nå at hvile, forklarer X-95 sejleren fra Aarhus Sejlklub. 

Henning Wermuth opfordrer derfor Silverrudder-deltagerne til at gøre op med sig selv, om de kan klare de mange timer uden søvn og samtidig sejle forsvarligt. 

- Hvis ikke jeg får to timers søvn i en sejlads om Fyn, ville jeg ikke kunne reagere og sejle ordentligt. Og det er ikke ansvarligt at gøre singlehanded, mener han. 

Henning Wermuth fra Aarhus er ekspert i sikkerhedsudstyr. Selv sejler han X-95 og Contender-jolle. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader